Dün akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi Payam Sokak'taki apartmanın bahçesinde maydana gelen olayda Hasan Kaya, arkadaşlarıyla bahçede oynadığı sırada, içme ve bahçe sulama amacıyla kısa süre önce kazılan ve üzeri kartonla kapatılan giriş deliği 28 santimetre çapında, derinliği 70 metreyi bulan kuyuya düştü. Hasan Kaya'nın kuyuya düştüğünü gören oyun arkadaşlarının çığlıkları üzerine bahçeye koşan apartman sakinleri, polise ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı. Çocuğun ailesi kurtarma çalışmaları sırasında kuyunun yanına yaklaşmaya çalışınca, polislerle tartıştı ve kısa süreli arbede yaşandı. Yaralanan bir polis, olay yerindeki sağlık ekibince ayakta tedavi edildi.

Sabah saatlerinde yeniden arama kurturma çalışmalarına devam edildi. Kahramanmaraş DSİ Bölge Müdürlüğü'den getirilen çelik halatlı 'kılavuz' adı verilen kıskaçlı makine kuyuya sarkıtıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmada Hasan Kaya'nın cansız bedeni bulundu ve dışarı çekildi. Bu sırada çocuğun ailesi, sinir krizleri geçirdi. Hasan Kaya'nın cesedi, Nizip Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Fenalık geçiren yakınları da aynı hastanede tedavi altına alındı.

Nizip Kaymakamlığı yetkilileri, kuyunun izinsiz açıldığını tespit etti. Kuyuyu açtıranlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.



Mİ(OA/SS)