Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 1 yıl süren çalışma sonunda başta Elazığ olmak üzere Diyarbakır, Ankara, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas ve Gaziantep'te daha önceden belirlenen adreslere 4 gün önce operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 47 şüpheli Elazığ'a getirildi. Polisteki sorgularının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Aralarında 3 kamu görevlisi ile kuru gıda firmalarının sahip ve yetkililerinin bulunduğu 25 şüpheli 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu kapsamda ihalelere fesat karıştırmak, taahhüt edilen malın teslimine fesat karıştırmak ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı. Diğer 22 şüpheli ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, Elazığ, Diyarbakır, Ankara, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas ve Gaziantep'te gerçekleştirilen kuru gıda ihalelerinde, ihalelerin yaklaşık maliyetlerini önceden öğrenerek danışıklı teklif verdikleri, bu şekilde ihale kazandıkları öne sürüldü.



GY(GG/İD)