İç savaşın yaşandığı Suriye'den kaçıp, Kilis'e gelen Suriyeli'lerin sağlık hizmet alması için, restore edilen tarihi hamam sağlık ocağına dönüştürüldü. 12 bin Suriyeli'nin kamplarda, 10 bin kadarının da çeşitli mahallelerinde ev kiralayıp yaşadığı Kilis'te belediye restore edilen ancak kullanılmayan Eski Hamamı, Suriyeli doktorların kullanımına surdu.

Kilis Belediye Meclis Üyesi Ahmet Urfalıoğlu, Eski Hamamı Suriyeli hastaların tedavisi için Suriyeli doktorlara tahsis ettiklerini belirtti. Urfalıoğlu şöyle dedi:

"Belediyemiz, Suriyeli kardeşlerimiz zor durumda olduğundan dolayı sadece burayı sağlık ocağı olarak Suriyeli doktorlar, hemşireler ve eczacılara tahsis etti. Hastanemizin yükünü hafifletmek için böyle bir düzenleme yapıldı. 10 doktor, bir hemşire, bir eczacı var. Talep olması halinde daha fazla Suriyeli doktor geleceğini bize ifade ettiler."

Suriyeli doktor Muhammet Nadir Kennup da, Türkiye Cumhuriyeti'ne yardımları için teşekkür ederken, "Suriyeli kardeşlerimizin tedavisini bu hamamda yapacağız. Elimizden geldiğince hizmet vermeye çalışacağız" diye konuştu.



RÇ(BY/COŞ)