Alaşehir'in Muratlı mevkiinde, bir aydır devam eden sıcak su patlamaları durmak bilmiyor. Geçen hafta, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz bölgede incelemelerde bulundu ve köylülere patlama olan yerlere girmemeleri uyarısı yaptı. Daşöz, Hollanda'dan gelecek makinelerle patlamaların önleneceğini belirtti. Söz konusu makineler için zemin betonlaması çalışması yapılırken, gece saat 02.00 sıralarında beşinci ve altın patlamanın olduğu bölgede büyük bir patlama meydana geldi. Şu ana kadar yaşanan patlamaların en büyüğü olarak nitelendirilen patlama ile 50 metre çapında çukur açıldığı, sıcak suyun 100 metre yükseğe ve 700 metre uzağa kadar gittiği belirlendi. 700 metre uzaklığa kadar bulunan alanda herşey kurudu. Bölge tam anlamıyla çöle döndü. Jandarma yaklaşık 20 dönüm alana güvenlik şeridi çekerek, bölgeye kimsenin girmesine izin vermiyor.

Bölgede bağları bulunan üreticilerden Zeki Kocabaş, "Gece korkunç bir gürültü oldu. Deprem oldu sandık. Köy yaklaşık bir kilometre uzakta olmasına rağmen gürültü duyuldu. Bağ alanlarımız tamamen kurudu. Vali Halil İbrahim Daşöz, zararın karşılanacağını söylemiş ama bizimle henüz kimse temasa geçmedi. Fışkırmanın etkisiyle sıcak su 700 metre uzağa kadar gitmiş. Bugüne kadar böyle bir patlama olmamıştı. Bağlar çöle döndü. Zarar çok büyük. Çaresiz bekliyoruz" dedi.

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan da, patlama yerine gelerek incelemelerde bulundu. Uslan, "Bu bir felaket. Gece saat 02.00 sıralarında yaşanmış. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Bu kez su daha geniş alana yayılmış. Jandarma güvenlik şeridi oluşturdu. Bundan sonra firma özel ekip kurarak güvenlik önlemlerini daha da artıracak" dedi.

ND (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)