Olay, Atakum İlçesi İstiklal Mahallesi'nde geçen ağustos ayında meydena geldi. İşsiz Halil İbrahim Tanışık, iddiaya göre, sokakta gezerken apartmanın önünde tek başına oturan H.G.'nin yanına gitti. Tanışık, daha sonra apartmana soktuğu küçük kızı elle taciz edip duduklarından öptü. Kızın korkup bağırması üzerine Tanışık kaçtı. Olayın ardından H.G. ağlayarak yakında bulunan babası İ.G.'nin işyerine giderek olayı anlattı. Kısa sürede yakalanan Halil İbrahim Tanışık, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'CİNSEL YÖNDEN ÇEKİCİ GELDİ'

Sanık, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

Savunmasını yaparken sakin olduğu gözlenen Halil İbrahim Tanışık, psikolojik sorunları olduğunu ileri sürerek, son zamanlarda küçük kız çocuklarına karşı ilgisinin oluşmaya başladığını söyledi. Küçük kızı yolda yürürken gördüğünü ifade eden Tanışık, "Yanına gittim. O an bana cinsel yönden çekici geldi. Biraz konuştum. Kucağıma aldım. Sonra neler yaptığımı hatırlamıyorum" dedi. Soruşturma aşamasında ise H.G.'ye yaptıklarını ayrıntılı bir şekilde anlatan sanık, bu ifadelerini baskı altında verdiğini ileri sürdü.

BABA FENALIK GEÇİRDİ

Diğer taraftan, duruşmaya katılan küçük kızın babası İ.G. ise sanığın soğukkanlılığını görünce fenalık geçirdi. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan baba İ.G., sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Kızım psikolojik tedavi görüyor" dedi.

Dava, olay nedeniyle H.G.'nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için erletendi.



İA(MS/CK)