Dün 608 öğrencinin öğrenim gördüğü Karaman Amelebirliği İlköğretim Okulu'nun kalorifer peteklerinden sızan karbonmonoksit gazı, 4 katlı binayı kapladı. Gazdan etkilenen 46 öğrenci ve 1 stajyer öğretmen, hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin büyük bölümü, dün gördükleri tedavilerin ardından taburcu olurken, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 13 öğrenci de bu sabah taburcu edildi.

Okulda görev yapan ücretli öğretmenler Özlem Çubukluöz, Pervin Akalın, Lokman Aydınlı, Ümran Kartal, Elif Gedik ve Dilek Köse, hastanede aileler ile birlikte öğrencilerin başında bekledi. Yaşadıkları korku va paniği atlatmalarında çocuklara destek olan 6 öğretmen, okul yönetimini ilgisizlik ve duyarsızlıkla suçladı. Bina içindeki gaz kokusunu hissettikleri anda öğrencileri tahliye etmeye çalıştıklarını anlatan matematik öğretmeni Özlem Çubukluöz, şöyle dedi:

"Yanımızda ne okul müdürü, ne de müdür yardımcılarımız vardı. Diğer kadrolu öğretmenlerle birlikte binayı boşaltmaya çalıştık. Bazı çocuklar kucağımızda bayıldı. Bazılarını araçlarımızla sağlık ocağına götürdük. Okul müdürü koridorda dolaşırken, 'Nereye gidiyorsunuz?' dedi. 'Çocukların peşine hastaneye gidiyoruz' dedim. Bana 'Abartmayın' dedi. Çocuklar bayılıyor, ambulanslarla hastanelere gidiyor, bize 'Abartmayın' deniliyor. Ücretliyiz. Olayla ilgili ifade verme yetkimiz bile yok. Ama burada hastanede çocukların başında bizden başka sorumlu kimse de yok."

İngilizce öğretmeni Lokman Aydınlı ise çocukları ambulanslara kendilerinin taşıdığını belirtti. Aydınlı, "Eşyalarımızı almak için binaya tekrar girdiğimizde okul müdürü, 'Abartmanıza gerek yok' dedi. Çocukları, kucaklarımızda bayılmış halde ambulanslara götürüyorduk. Hastaneler arasında biz mekik dokurken, okul idarecileri hastaneye bile gelmediler ve bizden telefonla bilgi aldılar. Gelen veliler olay nedeniyle bize tepki gösterdi" diye konuştu.

Ücretli öğretmenlerin okulda nöbet tutmaları yasal olmamasına rağmen olay sırasında nöbetçi öğretmen olduğunu anlatan teknoloji ve tasarım öğretmeni Pervin Akalın da okul yönetimini duyarsızlıkla suçladı.

Okul müdürü Mahmut Bulut ise suçlamaları kabul etmedi. Olay sırasında belediye başkanı ile dışarıda olduğunu, haber verilmesi üzerine koşarak okula gittiğini belirten Bulut, "Böyle bir şey mümkün mü? Olay sırasında büyük panik vardı zaten. 112 Acil Servis'i aradık. Biz bütün tedbirlerimizi aldık" dedi.



DS(EE/BT)