Kentin çeşitli semtlerinde yaşanan evden hırsızlık olaylarıyla ilgili araştırma yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hep kapı kilit göbeklerinin kırıldığı belirlendi. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği apartmanlardaki ve çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, olayları aynı kişilerin gerçekleştirdiğini tespit etti. Araştırmalarını bu yöne kaydıran polis, şebeke elemanlarının kimliklerini tespit ettikten sonra teknik ve fiziki takibe başladı.

55 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Şebekeyle ilgili 4 aylık takibin tamamlanmasıyla birlikte, 140 polis, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Antalya’daki 55 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyon 21 kişi gözaltına alındı. Baskın sırasında kaçarak Çiçekliköy bölgesinde ormanlık alana gizlenen şebeke lideri 30 yaşındaki C.K., dinlendiğini bilmeden kız arkadaşını kendisini alması için çağırıp adres verince yakalandı. Gözaltına alınan 21 şüpheli ile birlikte, polis kanallarına girebilen telsiz, çok sayıda dizüstü bilgisayar, oto teypleri, LCD televizyonlar, iki kilo esrar, 4 çalıntı tabanca, üç av tüfeği ile hırsızlık sırasında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

TELSİZLE GÜZERGAH TAYİNİ

Gözaltındaki şüphelilerin üzerinde çıkan telsizle, zaman zaman polis frekansına girerek ekipleri yanıltmak için, polis gibi saldırıya uğrayıp yaralandıkları anonsları yaptıkları ortaya çıktı. Anonslar üzerine meslektaşlarının vurulduğunu düşünen diğer polislerin, alarma geçmesiyle hırsızların da bölgede rahat hareket etmeyi planladıkları saptandı. Yaptıkları yanıltıcı telsiz anosları daha önce haber de olan şüphelilerin ayrıca, yine aynı telsizden polislerin şebeke elemanlarıyla yaşadıkları kovalamacalar sırasında güzergah bilgilerine göre kaçmayı başardıkları da belirlendi.

LİDER ELEMANININ KİMLİĞİYLE HASTANEDE YATMIŞ

Şebekenin lideri C.K.’nin, elemanlarından M.Ş.’nin kimliği ve SGK kaydı üzerinden özel hastanede tedavi görüp ameliyat olduğu da tespit edildi. M.Ş.’nin de bu süre içerisinde hırsızlık olaylarında gözaltına alınsa bile hastanede olduğunu kanıtlayarak serbest kaldığı da öğrenildi. Kentteki 45 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen zanlıların, dikkat çekmemesi için kadın elemanları gözcü olarak bıraktıktan sonra apartmana girdikleri, kapı kilit göbeklerini 45 saniye gibi bir sürede kırdıktan sonra hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin, çaldıkları malzemeleri ise Karabağlar İlçesi'nde kuyumculuk yapan G.Y.’nin, işyerine götürerek paraya çevirdikleri belirtildi. Kuyumcunun zaman zamanda altınları kuryeler aracılığıyla zanlılardan teslim aldığı da ortaya çıktı. Gözaltında ifadesi alınan zanlılardan 4’ü savcının talimatıyla serbest bırakıldı. 17 kişi ise Adliye'ye sevk edildi.




C.K.: Cenk Koşul