Gelik Beldesi'nde geçen pazar günü meydana gelen olayda Erol Caymaz, 4 yıl önce kömür anlaşmazlığından çıkan tartışmada kendisini ve 3 oğlunu bıçaklayarak yaralayan yeğeni Emre Caymaz'ın babası 47 yaşındaki Necdet Caymaz ile akrabaları 82 yaşındaki Hediye Karaca'nın cenaze namazında karşılaştı. Cenaze namazından sonra tabutun minibüse konulması sırasında tabancasını çekip Necdet Caymaz'a kurşun yağdıran Erol Caymaz, 3 kişiyi de yaraladı. Bacak ve omuz bölgelerine 5 kurşun isabet eden Necdet Caymaz ağır yaralı olarak, cenazeye katılan 53 yaşındaki Sait Çağlar seken kurşunlardan birisinin topuğuna isabet etmesi, 68 yaşındaki Ülkü Taştan ile İsmail Özkan da topuklarını kurşun sıyırması sonucu hafif yaralandı.

Olayın ardından gelen polis ekibine teslim olan Erol Caymaz, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Erol Caymaz mahkemedeki ifadesinde, "Cenazede karşılaşınca tartıştık. Bıçak çekince kendimi korumak için ateş ettim. Yanımda çocuklarım da vardı. Onları da korumak istedim. Pişmanım" dedi. Erol Caymaz, adli kontrol kararı uygulanacak suçlarda 3 yıl olan üst sınırın, yeni yargı paketinde 5 yıla çıkarılmasından faydalanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı, Erol Caymaz'ın 1'i ağır 4 kişiyi yaralamasından sonra serbest bırakılmasının toplumda infial yarattığı gerekçesiyle bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Bunun üzerine polis tarafından yeniden gözaltına alınan Erol Caymaz, bugün adliyeye sevk edildi. Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanması kararının toplumda infial yaratmasının yanında, can güvenliği ve işlediği suçun vasfını da gözönünde bulundurarak tutuklanmasına karar verdi. Erol Caymaz, cezaevine konuldu.

GG (EE/SSA)