Kaza, 2010 yılının Aralık ayında meydana geldi. Bir şirkete ait 54 ZE 666 plakalı yolcu otobüsü ile Samsun'dan Ordu istikametine giden şoför Mustafa Hasanoğlu, otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybederek önce yolda bulunan yaya üst geçidinin merdivenlerine ardından da direğine çarptı. Kazada otobüste yolcu olarak bulunan şoförün ağabeyi Mehmet Hasanoğlu (59) ile diğer yolculardan Meryem Taşkan (51), Mesut Kalalıoğlu (58) ile otobüsün muavini Cemal Yazıcıoğlu (25) öldü, 21 yolcu ise yaralandı. Kazadan sonra gözaltına alınan şoför Mustafa Hasanoğlu çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"UYUMADIM, ÖNÜME EŞEK ÇIKTI"

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak suçlamasıyla tutuksuz olarak yargılanan Mustafa Hasanoğlu, karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme heyetinin son savunmasını yapmasını istediği sanık, daha önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek, "Ben kesinlikle direksiyon başında uyumadım. Olay günü önüme aniden eşek çıktı. Eşeğe çarpmamak için direksiyonu kırdım ve bu kaza meydana geldi. Kazada ağabeyimi de kaybettim. Ben kesinlikle yalan konuşmuyorum" dedi.

Sanık ifadesinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Mustafa Hasanoğlu'nu birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıp, 1 yıl süreyle de ehliyetine el konulmasına karar verdi.



HÇ(MS/AK)