Tekirdağ Ortacami Mahallesi Alev Sezer Sokak üzerindeki tek katlı evde 250 lira kirayla  zihinsel engelli oğlu Emre (13) ve diğer çocukları Erkan (10), Havva (8) ve Emin(4) ile yaşayan Hacer Durmuş, maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. 2 yıl önce inşaat işçisi olan eşi Mahir Hindioğlu (35) tarafından terk edildi. Ardından çift boşandı ve çocuklar Hacer Durmuş'ta kaldı.

Komşularının yaptığı yardımlar ve zihinsel engelli oğlu Emre için valilik tarafından 3 ayda bir verilen 500 lira yardım ile geçinmeye çalışan anne, evinin kirasını 6 aydır ödeyemediğini ve ev sahibinin evi boşaltmalarını istediğini söyledi.

13 YAŞINDA EVLENDİRİLMİŞ

Babası ve annesinin vefatından sonra dedesinin yanında kaldığını belirten Hacer Durmuş şunları anlattı:

"13 yaşında zorla evlendirildim ve 14 yaşında ilk çocuğumu dünyaya getirdim. Eşim 2 yıl önce beni boşayınca çocuklarımla ortada kaldık. Ben hastayım. Karnımda şişlik var. Para bulup da doktora gidemiyorum. 13 yaşında biri engelli 4 çocuğum ile ortada kaldım. 6 aydır ev kirasını ödeyemiyorum. Çocuklarım yemek istediğinde onlara bir şey diyemiyorum. Komşular getirirse çocuklarıma yemek yapıyorum. 3 çocuğum da okula gidiyor. Yetkilierden yardım bekliyoruz."

RY(LK/COŞ)