Depremin 13'üncü yıl dönümünde Sakarya’da Kent Meydanı'nda toplanan bir grup, deprem kurbanlarını andı. Anma etkinliğine AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu da katıldı. Anma törenine katılan ve depremde 5 yaşındaki kızını kaybeden Hayriye Yanıldı, 17 saat boyunca enkaz altında kaldığını söyleyerek, “İnsanlar depremi unutmuşlar. Yalova’da, Gölcük’te böyle değil. Sakaryalılar konuya duyarsızlaşmışlar. Konuşacak bir şey bulamıyorum” dedi. 

Eşi Gıyasettin Yanıldı ise evlilik yıl dönümünde depreme yakalandıklarını belirterek, “Evlilik yıldönümümüz bizim için her sene yaşadığımız bir acı oldu. Ancak insanların duyarsızlığı canımızı daha çok acıttı. Burada bir tören dahi yapılmaması gerçekten üzücü” diye konuştu.

Depremde kızını kaybeden Firdevs Akgül, aradan 13 yıl geçse de depremde yakınlarını kaybedenler için acının hala taze olduğunu 17 Ağustos tarihinin hiç unutulmayacağını dile getirdi. Akgül, “Biz depremde kızımızı kaybettik. Ancak bugünkü duyarsızlık gerçekten çok acı" dedi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜME DİKKAT

Anma etkinliğine katılan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise acıların halen taze olduğunu, yeni acıların yaşanmaması için hükümet olarak başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmasının önemine dikkat çekti. Yavuz 17 Ağustos sonrası ayağa kalkamaz denen Sakarya’nın yeniden inşa edildiğini belirterek, mevcut binaların da titizlikle incelenerek gerekli önlemlerin alındığını söyledi.



AG(MB/AK)