Merkez Nilüfer İlçe Belediyesi ve Anadolu Gösteri Eğitim Prodüksiyon ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi işbirliği ile 'Bursa Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi' 16-30 yaş arası dans etmeyi seven ve yeteneği olan gençlere umut ışığı olacak. Akademi için, Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey ve Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan arasında belediye hizmet binasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, Mustafa Erdoğan ve ekibinin Anadolu’nun farklılıklarını zenginliğe dönüştürdüğünü belirterek, bu kültürel birikimi dünyaya tanıttığını vurguladı. Anadolu Ateşi’nin birikimlerinden yararlanmak için bu işbirliğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Bozbey, "Özellikle gelir düzeyi düşük, sosyoekonomik durumu nedeniyle okuyamayan, işsiz ve dans etme yeteneği olan gençlere istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Bu çalışmanın sonunda inanıyorum ki Bursa’nın ateşini yakacağız. Gençlere Anadolu’nun kültürel zenginliklerini öğretip barış kültürünü aşılayacağız" dedi.

Mustafa Erdoğan ise Anadolu Ateşi’nin gösterilerinde en çok destek veren illerden birinin de Bursa olduğunu söyledi. Erdoğan, 10 yılda, 85 ülkede, 3 bin 800 gösteri gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, Anadolu’nun mistik güzelliklerini bir araya getirdikleri için dünyada büyük ilgi gördüklerini kaydetti.

Akademideki eğitimlere deneyimli eğitimcilerin ve bizzat kendisinin de katılacağını dile getiren Erdoğan, "Asıl hedefimiz Bursalı gençlere destek olmak. Onlardan profesyonel bir dans topluluğu oluşturacağız. 16-30 yaş arası dans yeteneği olan herkes başvurabilir. Bursalılardan oluşan bir Anadolu Ateşi ve 'Kıvılcım' dans ekibi yaratmak istiyoruz. Bursa’da oluşturduğumuz ekibine dans toplulğuna katarak dünya turuna çıkmak istiyoruz. Bizim ruhumuz amatör fakat danslarımız profesyonel. Bu yüzden dünyada çok seviliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Bursa ekibinin sayısının yetenek ve altyapıya göre belirleneceğini sözlerine ekledi.

Akademiye giriş başvuruları Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce kabul edilecek.



SÇ(FK/CK)