Üsküdar’daki bir banka şubesinden para çeken iş adamı İ.A., bazı işlemlerini tamamladıktan sonra Küçük Çamlıca Mahallesi’ndeki evinin yolunu tuttu. Osmanlı Konakları’ndaki evine geçen İ.A., site otoparkında aracından indiğinde elindeki çantasını ön kaput üzerine bırakarak bagaja yöneldi. Bagajdaki işini hallettikten sonra da çantayı kaput üzerinde unutarak evine geçti. Çantasını almak üzere geri geldiğinde ise içerisinde 35 bin lira değerinde döviz bulunan çantasını bıraktığı yerde bulamadı.

İş adamının hırsızlık müracaatı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Otopark güvenlik kamerasını inceleyen polis, çantanın alınma anından hemen sonra bölgeden ayrılan dürümcü kuryesini mercek altına aldı. Dürümcülere, çalışanları ile ilgili farklı bir durum yaşayıp yaşamadıkları sorusu yöneltildi. Bir dürümcü, “Çalışanımız Emre T. (19) servisten geldikten sonra işleri olduğunu söyleyerek izin istedi" bilgisini verince, dikkatler dürümcü kuryesi Emre T.’ye çevrildi.

Üsküdar’da operasyon düzenleyen polis, bir arkadaşını askere uğurlamaya giden Emre T.’yi gözaltına aldı. Paraların bir kısmı ile yarış motosikleti ve motorcu kıyafetleri aldığını itiraf eden Emre T., paranın geri kalan kısmını da sakladığı yeri polislere gösterdi. Emre T.’nin gösterdiği yerde bulunan 5 bin Euro iş adamı İ.A.’ya teslim edildi. Zanlı Emre T. ise Üsküdar Adliyesi’ne sevk edildi.


Bilgi için

Emre T.: Emre Tursun)