Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Rusya'nın Moskova kentinden gelen bir kadın yolcunun x-ray cihazından geçmesinin ardından valizinde bir ağırlık belirledi. Ekipler, şüphelendikleri muhasebeci olduğu öğrenilen I.S. adlı yolcunun valizinde arama yaptı. Aramada, 13 paket halinde alüminyum folyoya sarılı plastik kutularda siyah havyar ele geçirildi.

I.S.'nin dondurulmuş ürünleri bozulmaması için alüminyum folyoya sardığı ve hijyenik olmayan bir ortamda taşıdığı belirtildi. I.S.'nin sipariş üzerine Rusya'dan Türkiye'ye kaçak yolla, 'sosyete mezesi' olarak bilinen siyah havyar getirerek, lüks işletmelere verdiği belirlendi.

Gümrük görevlileri, el konulan havyarı imha edilmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Yurda kaçak yollarla havyar sokmak isteyen I.S. ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Özel sipariş üzerine getirilen havyarın havyarın 500 gramının 1500 dolardan alıcı bulduğu, gümrüklenmiş değerinin ise 12 bin 640 lira olduğu belirtildi.