Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı tarafından yaptırılan, 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi başında eğitime açılan, 608 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun kalorifer sisteminde öğle saatlerinde arıza meydana geldi. Öğrencilerin teneffüste olduğu sırada oluşan arıza sonucu 4 katlı okul binası karbonmonoksit gazıyla kaplandı. Büyük panik yaşayan öğrenciler, öğretmenleri tarafından dışarıya çıkarıldı. Ancak üst katlardaki öğrencilerin dışarıya çıkarılması zaman alınca bazı çocuklar zehirlendi.

Haber verilmesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulansları, öğrencileri alarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 5- 6 kişilik gruplar halinde ambulanslarla hastaneye götürülen öğrenciler, sedyelerle acil servise taşındı. Bu sırada bir sedyeye 2'şer, 3'er öğrencinin konulması dikkat çekti. Tedavi altına alınarak oksijen tedavisi uygulanan öğrencilerin, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, hastaneye gelerek öğrenciler hakkında bilgi alırken, kalorifer kazanına kömürle birlikte plastik madde atıldığı ileri sürüldü. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, toplam 30 öğrencinin olaydan etkilendiğini, bunlardan 11'inin sağlık ocağındaki tedavisinden sonra taburcu edildiğini, 19'unun ise hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Okulda öğleden sonra eğitim ve öğretimin devam ettiğini belirten Özbek, teknik ekibin okulda inceleme yaptığını, olayın neden kaynaklandığının  bu inceleme sonucunda belirleneceğini kaydetti.



EE,GG(EE/BT)