Geçen yıl eşi Hüseyin Gül'ün (48) kalp krizi sonucu ölmesi üzerine 2'si erkek 5 çocuğu ile başbaşa kalan Radet Gül, tek hayalinin çocuklarını okutmak olduğunu söyledi. En büyük kızı Meryem'in (20) nişanlı olduğunu belirten anne Gül, Zeynep (18), Emre (17), Kader (13) ve Emirhan'ın okula gittiğini kaydetti. Radet Gül, "Eğitim parası olarak 150 lira alıyorum. Dul kadınlara verilen maaşa başvurdum. Henüz çıkmadı. Günde üç inekten sağdığım 15 kilo sütü satarak çocuklarımı okutuyorum" diye konuştu.

Radet Gül, kızı Zeynep'in YGS'yi kazandığını, LYS'ye hazırlık yaptığını ifade etti. Çocuklarını okutmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Radet Gül, şunları söyledi:
"Ben ailemin maddi imkansızlığı nedeniyle okuyamadım. Bu beni her zaman çok üzdü. Kızlarımın da benim gibi üzülmesini istemiyorum. Hepsini okutup vatana ve millete hayırlı evlat olmasını, ekonomik özgürlüklerine kavuşmasını istiyorum. Yokluk ve sefalet içinde olmamıza rağmen çocuklarımın hepsi derslerine çaşılıyor. Aylardır evimize et girmedi. Genelde dağlarda veya yaylalarda topladığım yöresel otları bahçede yaktığım sobada pişişerek yiyoruz. Buna da şükrediyoruz. En azından tek odalı olsa da bir evimiz ve 3 de ineğimiz var."
Evin en büyük çocuğu olan Zeynep Gül ise, "Kardeşlerimle birlikte söz verdik. Hepimiz okuyup iyi bir iş sahibi olacağız. Annemizin bizim için çektiği bu çileyi ona unutturacağız. Bazen kendisi 'Tokum' deyip yemeği bize yediriyor. Analık böyle bir duygu olsa gerek. Ama biz bunların farkındayız" dedi.
 
AD(KS/BT)