Aydın merkezli olarak üç ilde geçen perşembe günü düzenlenen, müteahhit İrfan Özkan'ın Trabzonlu olması, ilişkide olduğu görevlilere zaman zaman kasayla balık göndermesi nedeniyle 'Hamsi' adı verilen operasyonda, 'suç örgütü kurup ihaleye fesat karıştırmak ve irtikap'la suçlanan 15 kişi gözaltına alındı. Ek gözaltısı süresinin tamamlanmasının ardından aralarında Aydın Belediye Başkan Yardımcısı K.K.'nın da bulunduğu toplam 15 şüpheli, dün Adliyeye sevk edildi. Poliste susma hakkını kullanan Başkan Yardımcısı K.K. ile İrfan Özkan, savcılıkta ifade verdi.

Firma sahibi olduğu öğrenilen İrfan Özkan'ın savcılıktaki sorgusunun 10.5 saat sürmesi üzerine, nöbetçi hakim Arif Mutlu binadan çıkıp, "Benim mesaim bitti" diyerek Adliyeden ayrıldı. Şüpheli avukatlarından Halit Çelik, "Saat 07.00'de gözaltı süresi doluyor. Hakim o saate kadar geri gelmezse müvekkillerimizi alır gideriz" dedi. Adliye önünde toplanan kalabalığın arasından adliyeden ayrılan hakim Mutlu, şüpheli avukatlarının kendisiyle konuşmasının ardından geri geldi. Mahkeme salonuna giden ve yaklaşık 1.5 saat süren duruşma yapan hakim Arif Mutlu, çıkışta, "Benim nöbetim 15 Nisan'daydı. Saate bakarsanız tarihin 16 Nisan olduğunu görürsünüz. Sabah mesaiye geleceğiz. Ben o yüzden tepki gösterdim. Benim saat 09.00'da duruşmam var" diyerek, tepkisinin nedenini anlattı.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NDAN YARDIMCISINA DESTEK

Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, saat 03.40'ta sonucun açıklanmasının ardından adliye binasına geldi. Başkan Çerçioğlu, adliye önünde bekleyen Belediye Başkan Yardımcısı K.K.'nın eşi D.K.'ya destek verdi. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediye Meclis Başkan Vekili Ahmet Gümüş, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, Başkan Yardımcısı K.K.'nın serbest bırakıldığını öğrenince büyük sevinç yaşadı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis tarafından 6 ay teknik ve fiziki takibe alınan şüphelilerin bir çoğunun emniyette susma hakkını kullandığı, ifade verenlerin de mahkemede, ifadeleri psikolojik baskı altında verdiklerini öne sürdükleri öğrenildi. 'İhaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak' suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Aydın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli Ziya Baysoy ile müteahhit İrfan Özkan, İsmet Usta, Hüseyin Öztürk ve Usame Önderoğlu tutuklandı. Aydın Belediye Başkan Yardımcısı K.K.'nın da aralarında bulunduğu diğer 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


----

K.K.: Kamil Kaya

D.K.: Dergin Kaya