Muratlı İlçesi’nde bir fabrikanın inşaat için yapılan kazı çalışmasında kepçe operatörü yanlışlıkla şehre su sağlayan ana su borusunu patlattı. Bu nedenle Tekirdağ Belediyesi 3 gün önce suyu kesti. Evlerde suları akmayanlar, kaynak suyunun aktığı çeşmelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kırık koluyla evine 3 gündür su taşıdığını ifade eden Emrah Akın, "Kırık kolumla su taşıyorum. 3 gündür sıkıntı çekiyoruz. Çeşmeden su taşıyorum. Bulaşık mı yıkayacağız, banyo mu yapacağız bilemiyoruz. Rezillik içindeyiz. Yetkililer bir an önce aksaklığı gidersin" dedi.

Mahalle mahalle gezerek su akan çeşme aradığını ifade eden Ali Saka ise "3 gündür mahallerde gezip su arıyorum. Çeşmelerden su taşıyoruz. Boruların çalışma yapılırken koparıldığı söyleniyor. Biran önce yapılması lazım. İçme sularını bakkaldan alıyoruz, kullanma sularını çeşmelerden taşıyoruz" diye konuştu.

Üç gündür sular akmadığı için büyük sıkıtılar yaşadıklarını belirten Hasan Özteke de "Böyle bir kepazelik olmaz. Resmen kepazelik. 3 gündür suyumuz akmıyor. Bakkallardan su kalmadı. Bari gece versinler suyu gündüz çalışmalarına devam etsinler" ifadelerini kullandı.

HAZIR SU SATIŞLARI PATLADI

Suların kesik olması şehirdeki hazır su satışlarını da arttırdı. Su satışı yapan bir çok firma damacana siparişi yetiştiremediklerini ifade ederek, "Suların akmaması nedeniyle işlerimiz açıldı. Siparişlere yetişemiyoruz. Sabahtan beri 3 araba su taşıdım. Çok şükür işlerimiz açıldı" dedi.

"BU GECE SU KESİNTİSİ BİTECEK"

Tekirdağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Haldun Güler su kesintisinin bu gece sona ereceğini kaydederek şunları söyledi:

"Muratlı İlçesi’nden şehre su sağlayan ana boru, bir fabrikanın inşaat çalışması sırasında kepçe tarafından patlatıldı. Belediye olarak onarım çalışmalarını başlattık, ancak söz konusu borulara aşırı basınç yüklendiği için üzerine beton atıldı. Bu yüzden bir süre betonun donmasını beklemek zorunda kaldık. Yaşanan su sıkıntı süresi bu yüzden uzadı. Bu gece şehre su verilecek."



RY(LK/SS)