Topbaşı Mahallesi Kahve Sokak'ta oturan Nurettin Çiv, 18 yaşında kas erimesi hastalığına yakalandı. Hastalığı ilerleyen Çiv, 30 yaşından itibaren yürüyemez duruma geldi ve tekerlikli sandalyeye mahkum oldu. Evinin önünde yol bulunmaması nedeniyle mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayan Nurettin Çiv, 20 yıldır evinde yaşam sürüyor. 

Kozlu Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Bektaş, mahalleden çocukluk arkadaşı olan Nurettin Çiv'e belediye başkanı olmadan 5 yıl önce verdiği yol sözünü yerine getirdi. İmar Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca kamulaştırılan bölgede bu sabah yol yapım çalışmasına başlandı. Kamulaştırılan alanların sahipleri, yol yapımına tepki gösterdi. Bahçesinin tahrip edildiğini söyleyen 83 yaşındaki Halime Acar, gözyaşlarına boğuldu. Acar'ı polis teselli etmeye çalıştı.

Nurettin Çiv ise ana yoldan evinin önüne kadar gelecek 200 metrelik yolda çalışmaların başlamasıyla büyük sevinç yaşadı. Nurettin Çiv, 1 hafta içinde tamamlanması planlanan yol ile yeniden hayata döneceğini söyledi. Babasının emekli maaşı ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını anlatan, birisi down sendromlu 3 çocuk babası Nurettin Çiv, şöyle konuştu:

"Belediye başkanı 5 yıl önce yanıma geldi. Kendisi mahalleden arkadaşım. Benim durumumu görünce yol için söz verdi. 'Belediye başkanı olursam buraya yolu getireceğim' dedi. Sözünü tuttu. Kendisine teşekkür ediyorum. Evin önünde yol olmadığı için yardım almadan dışarıya çıkamıyordum. 2 kişinin yardımı gerekiyor. Bu yüzden yıllardır dışarıya çıkmadım. Akşama kadar evdeyim. Şimdi yol yapılıyor. Belediye başkanı akülü araba alacağını da söyledi. Artık dışarıya çıkıp gezebileceğim. Çok mutluyum. Yıllardır mahalleden arkadaşlarımı görmedim. Kahveye gideceğim, onlarla görüşeceğim."

Belediye Başkanı Ali Bektaş da yolun hem Nurettin Çiv için hem de onun evinin yanındaki cami için yapıldığını söyledi. Başkan Bektaş, "Cenazeyle merdivenden inip çıkmak zor oluyordu. Dar bir alan. Başkan olmadan önce yolu yapacağımı söylemiştim. Kamulaştırmasını tamamladık ve yolu yapıyoruz. Hem camiye yolu getirdik, hem de orada 20 yıldır evinden çıkamayan çocukluk arkadaşım var. Şimdi ona akülü araba da getirtiyorum. Yol sayesinde dışarıya çıkacak. Çünkü ona da söz vermiştim. Şimdi iki sözümü aynı anda yerine getirmiş oluyorum" dedi.

Başkan Bektaş, mahalledeki bazı kişilerin yola karşı çıktığını belirtti. Başkan Bektaş, "Yoldan oradaki herkes faydalanacak. Yola karşı çıkılmaz, yol medeniyettir" diye konuştu.



EE,DS(EE/BT)