Bursa’da geçen yıl kasım ayında meydana gelen olayda, İnegöl’e bağlı Mesudiye Mahallesi Şifa Sokak’ta oturan TIR sürücüsü Alaattin Kaya, iddiaya göre yurt dışına gittiği zamanlarda, 3 çocuğunun annesi Elif Kaya’nın (31), komşuları Yakup Çetin’in oğlu Emrah Çetin (26) ile aşk yaşadığını, şüphe üzerine kontrol ettiği cep telefonu mesajlarından anladı. Bunun üzerine çıkan tartışmada, kocasına sinirlenen Elif Kaya evi terk edip Ankara’daki ailesinin yanına yerleşti ve boşanma davası açtı. Bu sürede sevgilisi Emrah Çetin ile de sürekli görüşüp, boşandıktan sonra evlenmek için de hazırlık yapmaya başladı.

Ancak Emrah Çetin’in ablası Serap Keskin’in evliliklerine karşı çıkmasına sinirlenen Elif Kaya, geldiği İnegöl'de Serap Keskin’i evinde göğsünden ve sırtından bıçaklayarak yaraladı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Elif Kaya’nın ilk duruşmasında, Alaattin Kaya ile Yakup Çetin arasında tartışma yaşandı.

ALKOL ALIP EVLERİNE GİTTİ, ÖLDÜRDÜ

Duruşmanın ardından alkol aldığı iddia edilen Alaattin Kaya, gece evden aldığı tabanca ile Yakup Çetin’in evine gitti. Kaya, 12 yaşındaki Mine ve 11 yaşındaki Mikail Çetin adlı çocuklarının gözleri önünde Yakup Çetin’i başından, oturma odasına kaçan kızı Semra Çetin’i ise gözünden vurarak öldürdü. Baba ve ablalarının ölümüne tanık olduktan sonra korkudan evlerinin balkonuna kaçan çocuklar, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından indirildi. Polis tarafından yakalanan Alaattin Kaya sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. 

'YUVAM BU AİLE YÜZÜNDEN YIKILDI'

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu  hapis cezası istemiyle yargılanan Alaattin Kaya hakim karşısında ilk kez konuştu. Olayın yaşandığı mahalleye 7 yıl önce taşındıklarını belirten Kaya şunları söyledi:

"Aile hakkında iyi şeyler duymadığım için, karıma onlarla görüşmesini istemediğimi söyledim. Bir gün evde Elif'in telefonu çaldı. Ben açtım. Karşı taraftaki ses 'Seni bekliyorum' dedi ve telefonu kapattı. Karıma telefondaki erkek sesinin kim olduğunu sorduğumda bana bilmediğini söyledi. Ardından eşimin Yakup Çetin’in oğlu Emrah’la görüştüğünü öğrendim. Tartışma sonucu eşim evi terk etti. Yuvam bu aile yüzünden yıkıldı. Daha sonra da eşim konuşmak için gittiği Serap Keskin’i evlerinde bıçaklamış."

'SENİ DE BİZİ DE SÜRÜNDÜRÜYOR'

Eşinin tutuklanmasının ardından duruşmayı izlemek için adliyeye gittiğini söyleyen Alaattin Kaya olay gününü ise şöyle anlattı:

"Adliye çıkışı Emrah bana güldü. Babası Yakup Çetin de, 'Bu kadın seni de bizi de süründürüyor' dedi. Ben Yakup’un evine konuşmaya gittim. Yanımda daha önce arabamı sattığım kişiden aldığım ve üç aydır yanımda taşıdığım silah vardı. Kapıyı açan Yakup bana neden geldiğimi sordu. Ardından da kızı geldi. Her ikisi de hakaret etmeye başladı. Ben de silahımı çekerek önce Yakup Çetin’e daha sonra da içeriye kaçan kızına ateş ettim. O eve konuşmak için gitmiştim. Öldürme gibi bir niyetim yoktu."

Mahkeme heyeti tanıkları dinlemek ve eksiklikleri gidermek için duruşmayı erteledi.



SB(FK/COŞ)