İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde oturan ev kadını Çiğdem Güven okulların tatil olması nedeniyle 7 yaşındaki oğlu Feyyaz, 4 yaşındaki kızı Seval ve 33 yaşındaki eşi Hüseyin Güven ile birlikte 8 gün önce Salıpazarı İlçesi Fındıklı Köyü'ndeki evlerine gitti. Çiğdem Güven 6 gün önce temizlik yaptığı sırada çamaşır suyu ve tuz ruhundan etkilenerek bayılıp yere düştü. Düşme sırasında başını yere çarparak beyin kanaması geçirdi.

ÖLÜRSEM ORGANLARIMI BAĞIŞLAYIN

Yakınları tarafından önce Çarşamba Devlet Hastanesine, ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ameliyatın ardından Çiğdem Güven Beyin Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. 15 gün önce bir televizyonda organ bağışıyla ilgili bir program seyrederken eşi Hüseyin Güven'e, "Ben ölürsem organlarımı bağışlar mısın, seve seve de veririm. Böylece bir iki insanın hayatını kurtarırım" diyerek vasiyet eden Çiğdem Güven'in dün akşam beyin ölümü gerçekleşti.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Vasiyeti üzerine ailesi organlarını bağışladı. Dün gece yapılan operasyonla genç kadının karaciğeri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, kalbi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, böbreğinin biri Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. İkinci böbreği ise bu sabah yapılan ameliyatla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2.5 yıldır diyalize giren 36 yaşındaki bir erkek hastaya nakledildi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Çiğdem Güven'in cenazesi bugün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak oturduğu İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Cenanazenin gelmesiyle birlikte yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Kızının cenazesine sarılan baba Mehmet Kelleci "Ah yavrum seni böyle mi alacaktım" diyerek gözyaşı döktü. Daha sonra genç kadının cenazesi Bahçelievler Camisinde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Kıranköy Mezarlığında toprağa verildi.


HÇ,YK(İS/AAA) (FOTOĞRAF)