Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ortak yapılan çalışmalar sonucunda kırsal alandan şehir merkezine geldiği tespit edilen bir PKK'lı takibe alındı. PKK terör örgütü adına kırsal alanda eylemlere katıldığı belirlenen Y.D., şehir merkezine gelince yapılan operasyonla gözaltına alınırken, kendisine yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 2 kişi de yakalandı. Y.D.'nin üst aramasında 1 tabanca, şarjör ve mermiler ele geçirildi.

Sorgulaması yapılan teröristin gösterdiği yerlerde ise 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 şarjör, 288 fişek, 5 el bombası, 1 dürbün ve 1 terörist kıyafeti ele geçirildi.

PKK'lı Y.D.'nin yapılan sorgulamasında çok sayıda eyleme katıldığı belirlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Y.D.'nin 2011 yılında Bingöl-Lice karayolunun 65'inci kilometresinde 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kaçırılması, Kulp İlçesi Ağaçkorur Köyü'nde bulunan madenin basılarak iş makinalarının yakılması, Elazığ-Tatvan seferini yapan yük trenine bombalı saldırı eylemi yapılması ve güvenlik güçleriyle çatışmalara katıldığı belirtildi. Yakalanan teröriste yardım yataklık eden kişilerin evinde 160 kök dişi hintkeneviri ele geçirildiği belirtilirken, yakalanan 3 kişinin adli mercilere sevk edildiği öğrenildi.