Türk öğrencilerin de katıldığı etkinlik Kartepe İlçesi sınırları içinde bulunan Sapanca Gölü kenarındaki Seka Kampı'nda gerçekleştirildi. Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) Başkanı Mehmet Baydemir, çok sayıda ülkeden 700'e yakın öğrencinin öğrenim veya staj amacıyla Kocaeli'de bulunduğunu belirterek, bu öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için de bu derneği kurduklarını anlattı.

Kocaeli'de misafir olarak bulunan öğrencileri Türk öğrenciler ve kent halkıyla kaynaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Mehmet Baydemir, bu amaçla çeşitli etkinrlikler gerçekleştirdiklerini, bu etkinlikte de biraraya gelen 16 ayrı ülkeden 60 öğrencinin birbirbirlerine kültürlerini de tanıttıklarını anlattı. Kocaeli'de ayrıca ülke tanıtım günleri düzenleneceğini, Türkiye ile başlayacak olan tanıtım günleri kapsamında yurdun değişik bölgelerine de turlar düzenledeği belirtildi. 

Kocaeli'de şu anda Komor Adaları'ndan Gine-Bissau'ya, Arnavutluk'tan Hırvatistan'a, Türkmenistan'dan Sri Lanka'ya, Fas'tan Cezayir'e ve Suriye'den Filistin'e kadar pek çok ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğü bildirildi. 

Seka Kampı'ndaki etkinlikte de öğrenciler gün boyu göl kenarında eğlenerek, birbirlerini tanıma fırsatı buldu.

 

EY(MB/AAA)