Olay, Çorlu’ya bağlı Sağlık Mahallesi’nde bulunan gölette bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. 9’uncu sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Taner Kurt, 3 arkadaşı ile birlikte piknik yapmak için Sağlık Mahallesi Göleti'nin kenarına gitti. Sıcak havadan bunalan Kurt, serinlemek için gölete girdi ve yüzmeye başladı. Bir süre sonra gölette kaybolan Kurt’un arkadaşları, jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen Jandarma ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekibi, gölete girerek arama yaptı.

BABA SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Çorlu’daki bir tekstil fabrikasında işçi olan baba Şerafettin Kurt, oğlunun gölette kaybolduğunu duyunca sinir krizleri geçirdi. Gölette arama yapan dalgıçlar, kıyıdan 15 metre ileride gencin cesedini buldu. Oğlunun göletten çıkarılmasını gözyaşlarıyla izleyen baba Kurt, "Taner" diye sayıkladı. Dalgıçlar tarafından boğulduğu göletten çıkarılan Taner Kurt’un cesedi, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

'GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE KAYBOLDU'

Boğulan Taner Kurt’un arkadaşları ise kıyıda piknik yaptıklarını söyledi. Arkadaşları, "Taner, sıcak havadan dolayı serinlemek için gölete gireceğini söyledi. Biz de 'Girme' deyince yüzme bildiğini söyledi. Bir süre sonra çırpınmaya başladı. Bizde dört kişi el ele tutuştuk ve kurtarmak istedik ama yapamadık. Gözümüzün önünde kayboldu gitti" dedi.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.



MY(LK/BT)