"ÇOK İYİ İŞLER YAPTIK"

1996'dan beri Büyük Kulüp'ün başkanlığını yaptığını vurgulayan Duran Akbulut, 16 yıllık başkanlık döneminde yaptıklarını şöyle sıraladı:

"16 yıl evvel şu an bulunduğumuz iki binayı yaptık. Paramız yoktu. Ayda 100 bin Dolar'la bir binayı kiraya verdik. İç dekorasyonunu yapamamıştık. İmkanlarımız yoktu. 1996 senesinde seçildikten sonra üyelerin giriş aidatlarını yükselttim. Aynı zamanda bir tüzük değişikliği yaparak, siyasi toplantıların tamamını tüzükten kaldırdık. Bütün binaları dekore ettirdik. Bu kulüpte sadece oyun salonu ve restoran vardı. Üst kata 500 metrekare dinlenme salonu ve gece kulübü yaptık. Kuaför getirdik, çocuk kulübü yaptık. 800 metrekare bir iskele yapıldı. Bahçenin deniz kenarında 280 kişilik denize nazır podyum yaptık. Açık yüzme havuzu, 4 tenis kortu, bilardo salonu, bilardo cafe, tenis cafe, bahçenin altına kapalı yüzme havuzu, fitness, buhar odası, hamam, sauna, spa yaptık. 98 senesinde üyelerimizi toplayarak, Mesut Yılmaz başkanlığında bir yemek verildi. 43 okul ve o zamanın parasıyla 1 milyar Türk Lirası İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışta bulunduk.

"DEPREMZEDELERİ KULÜBÜMÜZDE AĞIRLADIK"

Okullar yapıldıktan sonra o dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel geldi ve şilt verdi. 1999 depreminde kulüp üyesi olsun olmasın civardaki insanları ağırladık, sabaha kadar hizmet verdik. Depremzedeler için 60 bin lira kadar ilaç yardımında bulunduk. Sosyal bir kulübüz, 130 öğrenciye de burs veriyoruz. Emniyet Müdürlüğü'ne 6 araba, 8 motosiklet aldık. Bu tür yardımları elimizden geldiği kadar yapıyoruz. Van'a 3 bin battaniye gönderdik. Başbakan'ın iftar yemeğine katılmıştık, orada bizden yardım istedi. Başbakanlık'a Somali için 100 bin lira gönderdik. İmkanlarımız dahilinde her şeyi yapıyoruz. "

Tüzük gereği 3 yıl daha başkanlık yapacak olan Akbulut, hayata geçirmek istediği projeleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"HER YIL BİR OKUL PROJESİ"

"Okul projemiz var. İhtiyaç nerede varsa, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğreneceğiz ve orada okul yaptıracağız. Mesela Konya'da okul ihtiyacı varsa Konyalı üyelerimizi toplayacağız ve biz de bir miktar para vererek, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığımız arsayla her sene bir okul yapacağız. Eğitime çok önem vermek istiyoruz. Ayrıca 7 bin 500 kulüp üyesine bir kredi kartı çıkaracağız. Dünyanın birçok yerinde kardeş kulüplerimiz var. Bu kartlar dünyanın her yerinde geçecek. Bir diğer projemiz ise, iş dünyasının, sanat ve spor camiasının önde gelen isimlerini konuşmacı olarak davet ederek her iki ayda bir üyelerimizle buluşturmak. Bizim bir de 1800 kişilik genç potansiyelimiz var. Gençleri yetiştirmek için 18 kişilik bir gençler yönetimi kuracağız. Derneklerde nasıl çalışılacağı, nasıl faydalı olunacağıyla ilgili liderlik kursu vereceğiz. En büyük arzumuz ise, Avrupa yakasında oturan 1700 üye için bir şube açacağız"

"YENİDEN ADAY OLABİLİRİM"

Sağlığının yerinde olması ve kulüp üyelerinin de istemesi halinde yeniden başkanlığa aday olabileceğini ifade eden Duran Akbulut, "Ben bugüne kadar dünyada eşi olmayan hizmet yaptım. Birçok kulübe gittim, böyle 24 ünitesi olan bir kulüp yok" dedi.

Kulüpte çok kariyerli üyelerin olduğunu, ancak kimsenin taşın altına elini koymadığını belirten tecrübeli başkan, Bizde çok iyi eğitimli gençlerimiz var. Kulübe işleri dolayısıyla fazla vakit ayıramıyorlar. Kulübümüzde çok kariyerli üyelerimiz var, ama taşın altına ellerini koymuyorlar. Buraya vakit lazım, 4-5 saatini verecek başkan lazım. İş adamları, siyasetçiler, eski parlamenterler var. 350 profesör, 450 avukatımız, 2 bine yakın serbest meslek sahibi , 700 sanayici, 78 büyükelçi, 100'e yakın amiral ve general var."

Süleyman Seba'nın, Beşiktaş Kulübü'nün başkanlığını 16 yıl aralıksız yaparak rekor kırmasıyla ilgili bir soru üzerine de Başkan Akbulut, "Benim şu an 16 yıl doldu. Tüzük gereği 3 yıl daha başkanlık yapacağım. Sağlığım müsait olursa 19 yıl olacak" ifadesini kullandı.

"KOYU BİR FENERBAHÇELİYİM"

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ve 1974 yılında Sarı-Lacivertli kulübün yönetiminde de yer aldığını açıklayan Duran Akbulut, şike iddiaları nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'nün geçirdiği zorlu süreçle ilgili şunları söyledi:

"1974 yılında Fenerbahçe Kulübü'nün tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyeliği yaptım. Başbakan çok güzel bir temasta bulunmuş. İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası'ndan 3 müfettiş geldi buraya. Burada bir suistimal görseydi, başkanı, yönetim kurulunu ya da muhasip üyeyi suçlardı, kulübü cezalandırmazdı, kapatmazdı. Ben bunu mantıklı kabul etmiyorum. Kulübün mahkum edilmesini kabul edemiyorum. Şike ya futbolcu ile olur, ya hakem ile olur. Bu hususta bir şey diyemem ama ben pek inanamıyorum."


OS(OS/FG)