İlçede bir lokantada garson olarak çalışan İ.K., iddiaya göre 2007'de üvey babası ve annesiyle yaşayan F.T. ile tanıştı. İ.K., bir süre görüştüğü F.T.'yi kendi isteği ile kaçırdı. Birlikte yaşamaya başlayan F.T. ve İ.K.'nın, 2008, 2009 ve 2011'de çocukları dünyaya geldi. 3'üncü bebeğini Ereğli Devlet Hastanesi'nde dünyaya getiren F.T.'nin, İ.K. ile nikahlarının olmadığı ortaya çıktı. Hastane polisinin tuttuğu tutanakla Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma sonunda İ.K. hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

RESMİ NİKAH KIYDI

Bu yıl içinde 18 yaşını dolduran F.T. ile resmi nikah kıyan İ.K.'nın yargılanmasına, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Duruşmada, tutuksuz yargılanan İ.K. ve avukatı hazır bulunurken, eşi F.K. katılmadı.

Eşiyle birbirlerini sevdiklerini söyleyen İ.K., "Sevdik, kaçtık. O zaman yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Annem de yaşlıdır. 3 çocuğumuz var. Cezaevine girdiğimde çoluk çocuğuma kimse bakamaz. Sokaklara düşmelerini istemiyorum" dedi. Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen raporda olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulmadığı belirtilen F.T.'nin ise savcılıktaki ifadesinde, "5 yıl önce üvey babam tacizde bulundu. İsteyerek kaçtım. Birlikte yaşıyoruz. Mutluyum" dediği belirtildi.

Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verirken, duruşma ertelendi.



GG(EE/AAA)