Samsun'da arefe günü kent merkezindeki şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret eden şehit yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Geçen 19 Haziran'da Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen 9 askerden 21 yaşındaki Piyade Er Umut Bulut’un aynı yaştaki eşi Özlem Bulut ve 13 aylık oğlu Selçuk Bulut, annesi 56 yaşındaki Gülbahar Çayır ve ablası 31 yaşındaki Ayşe Bulut, kabir ziyaretinde bulundu. Şehit oğlu Selçuk Bulut'un babasının mezar taşındaki resmine eliyle dokunup sevmesi görenlerin yüreklerini dağladı. Eşi özlem Bulut, eşinin askerde kullandığı bandanasını kendisinin ve oğlunun başına sarıp mezarlık ziyaretinde bulundu. Özlem Bulut, eşinin kendisi ve oğlu için askerdeyken gönderidiği künyeyi ve yüzüğünü de boynunda taşıdı. Bulut ailesi, dua edip Kuran-ı Kerim okudu.

Oğlunun terhis olup askerden dönmesini beklerken şehit haberini aldığını söyleyen annesi Gülbahar Çayır, şöyle dedi:

"Oğlum olmadan ikinci bayramımız. Hala eve geleceği günü bekliyorum. Ama bugün ben onun yanına geldim. Allah, bütün şehit annelerine, yakınlarına sabır versin. Dayanması çok zor." 

Şehit ablası Ayşe Bulut da, "Kardeşimsiz ikinci bayram geldi. Çok acı bir durum. Allah kimseye yaşatmasın. 13 aylık oğlunu da mezarına getirdik. Bugün onun babasıyla kavuşma günü. Babasının resmine dokunuyor, seviyor. Babasının mezarına geldiğini biliyor. Şehitlerimiz ölmez vatan bölünmez" diye konuştu.

Geçen ay Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasında şehit düşen 46 yaşındaki Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Naim’in annesi 68 yaşındaki Nahice Naim'de oğlunun

mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun mezarına sarılarak ağlayan anne Naim'i, yakınları teselli etmeye çalıştı.



YK(MS/İD)