Park Teknik A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 ve 10 Şubat 2011'de iki kez meydana gelen göçüklerin altında kalan işçiler Yaşar Alkaya ile Ruşen Demir'in cesedi bulunurken jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, drenaj işçisi Aydoğan Polat ile topograf Tuğran Gökhan'a ulaşılamadı.

Toprak altında kalan 9 kişinin cesetlerinin çıkarılması için yürütülen çalışmalardan sonuç alınamazken, iki göçük olayıyla ilgili Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 18 aydan bu yana sürdürülen soruşturma tamamlandı. Başsavcılık, 72 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede kömür sahasını işleten Park Teknik A.Ş.'nin yetkilisi 9 şüpheli ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nde (EÜAŞ) görev yapan 14 kişi olmak üzere 23 kişi hakkında 'Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçunda 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istedi. 23 şüpheli Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi halinde önümüzdeki günlerde tutuksuz yargılanacak.

Öte yandan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın soruşturma izni vermediği bazı EÜAŞ'ın üst düzey yöneticileri hakkında ise Danıştay'a yapılan itirazın sonucu bekleniyor.



ÖK(OA/İD)