Bodrum'daki bir tersanede çalışan yat ustası Mustafa Yılmaz, 2000 yılında Özlem Sofuoğlu ile evlendi. Çiftin evliliklerinin 2'nci yılında kızları Aylin dünyaya geldi. Aralarında geçimsizlik başlaması üzerine Özlem Sofuoğlu iddiaya göre, 11 aylık olan kızını da alıp ABD'ye gitti, boşanma davası açtı. Mahkeme çifti boşarken, çocuğun velayetini annesine verdi. Mustafa Yılmaz bir süre sonra 2'nci evliliğini yaptı. Kendisi gibi 2'nci evliliğini yapan bir çocuk annesi Pınar Yılmaz'dan da bir oğlu oldu.

Ancak Yılmaz, kendisinden uzakta olan kızı Aylin'in özlemine dayanamadı. Boşandığı ilk eşinden şu an 10 yaşında olan kızını kendisine göstermediğini ileri süren Mustafa Yılmaz, Babalar Günü'nde kendisini, Gümbet Kavşağı'ndaki trafik lambasına zincirleyerek eylem yaptı.

Üzerinde boşandığı eşi ile kızının fotoğrafları, Türk ve AB bayrağı bulunan 'Kızım Nerede, My Daughter Needs Me (Kızımın bana ihtiyacı var), Wanted (Aranıyor) Yerini Bildirene 100 bin dolar Ödül, Aylin Yılmaz Baban Seni Arıyor' yazılı pankart açan Yılmaz, kavşaktan geçenlere, kızının resminin bulunduğu ve 'www.kizimiistiyorum.com' yazılı kağıtları dağıttı.

Yıllardır kızına kavuşmak için eylemler yaptığını dile getiren Mustafa Yılmaz, "Bugün Babalar Günü. Benim içim acıyor, içim kan ağlıyor. Annesi 10 yıldır kızımı bana göstermiyor. Aile ve Sosyal Polikalar Bakanı Fatma Şahin'e sesleniyorum. Lütfen bana yardım edin" dedi.

Yaklaşık 20 dakika boyunca trafik lambasında zincirli eylemini devam ettiren Mustafa Yılmaz, olay yerine gelen polise direnmeye çalıştı. Polis, Yılmaz'dan eylemine son vererek zincirin kilidini çözmesini istedi. Ancak Mustafa Yılmaz, kilidin anahtarını attığını söyledi. Bunun üzerine polis, Bodrum Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, demir makasıyla zinciri kesti. Polis, Mustafa Yılmaz'ı gözaltına alarak Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Daha önce de kızı için çeşitli tarihlerde Kardak Adası, İçmeler Tersanesi, İstanbul'un Kadıköy İlçesi ve Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda pankartlı eylemler yapan Mustafa Yılmaz, polisteki ifadesinin ardından Kabahatlar Kanunu'na göre 100 lira ceza kesildikten sonra serbest bırakıldı.



SŞ(AÖ/SS)