Tekkeköy İlçesi Kutlukent Beldesi Derbent Mahallesi'nde 2006 yılının Kasım ayında meydana gelen olayda, ikinci el otomobil alım- satımı yapan Yakup Ekinci, aralarındaki bir para sorunu yüzünden kavga ettiği 37 yaşındaki Özkan Özdemir'i tabancayla ateş ederek öldürürken, yanında bulunan 25 yaşındaki Davut Oktav ve 27 yaşındaki Deniz Özdemir'i de yaraladı. Olaydan sonra kaçıp ortatan kaybolan Ekinci yaklaşık 2.5 yıl sonra yakalanıp tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde '1 kişiyi öldürmek 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etmek' suçlarından tutuklu yargılanan Yakup Ekinci, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında, Özkan Özdemir'in kendisine ateş etmesi üzerine olayın meydana geldiğini söyleyen Ekinci, "Benden para istiyordu. Ben de işi gücü olmadığı için kendisine harçlık veriyordum. Ancak son dönemlerde bu işi haraç istemeye çevirmişti. Hatta bana iş yerimde silah dahi çekmişti. Bu yüzden aramız bozuktu. Olay akşamı da bu dargınlığı gidermek için bizi bir araya getirdiler. Buluşmaya 3 kişi geldiler. Arabadan iner inmez bana ateş etmeye başladı. Ben de kendimi korumak için onlara ateş ettim. Sadece kendimi korudum" diye konuştu.

Duruşmaya katılan ve olayda yaşamını yitiren Özkan Özdemir'in kız kardeşi Neşe Deniz ise sanığın yalan söylediğini ileri sürerek, "Ağabeyimi oraya öldürmek için çağırıp pusu kurdular" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa Özkan Özdemir'i öldürmekten 25 yıl, Davut Oktav'ı öldürmeye teşebbüsten 12.5 yıl, Deniz Özdemir'i öldürmeye teşebbüsten 12 yıl ve ruhsatısız silah bulundurmak suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 48 yıl 9 ay hapis cezası verdi.



İA(İS/SS)