Bölgedeki kadın intiharları ile toplu mezarların da konu edileceği 'Üç yol' adlı filmin çekimlerine Batman'da başlandı. Yönetmenliğini Batmanlı şair Faysal Soysal'ın yaptığı film için Batman, Hasankeyf, Malabadi ve Bosna Hersek'in ünlü Mostar Köprüsü'nde çekimler yapılacak. İstanbul'da da çekimlerin süreceği filmin ilk bölümü için Batman Belediyesi koridorları, platoya dönüştürüldü.

Uluslararası ödüllü kısa filmlerin ardından ilk uzun metrajlı filmini çekmeye başlayan Soysal, "Senaryosunu kendim yazdığım 'Üç Yol' filmi, bazı yönleriyle gerçek üstü bir dramı konu edinmesine rağmen, gerçek insanların yaşadıklarından esinlenmiştir" dedi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI DESTEKLİ

Senaryosuyla Kültür Bakanlığı tarafından ödüle değer görülen filmin çekimleri, Kültür Bakanlığı ve TRT'nin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de destekleyip ilgilendiği ve Batman Valiliği'nin konaklama konusunda yardımlarda bulunduğu fİlme, Türk Telekom ve Türk Hava Yolları'nın da sponsor olduğu kaydedildi. Hafta sonu Batman Belediye sarayında çekilen filmde, sıcağa rağmen rollerini eksiksiz yerine getiren film seti ekibi, film çekimlerin 3 ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.



AA(GG/COŞ)