Kastamonu’nun Esentepe Mahallesi’nde oturan Muammer Mantar, gece geç saatlerde çalıştığı Yeni Sanayi Sitesi’ndeki iş yerine geldi. Bir süre alkol alan Mantar, ellerini arkasına bantlayarak, araçların motorunu kaldırmak için kullandıkları krikoya kendisini astı. Sabah iş arkadaşları tarafından krikoya asılı bir şekilde bulunan Mantar'ın cesedi, savcı ve polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

"ELVEDA KASTAMONU BENDEN BU KADAR"

Muammer Mantar'ın intihar etmeden bir gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta sevdiği kıza hitaben şiirler yazdığı ve sonunda “Elveda Kastamonu, benden buraya kadar” diyerek paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı. Mantar'ın olaydan birkaç gün önce de ustasına krikonun ne kadar yüksekliğe kalktığını sorduğu öğrenildi.

FOTOĞRAF ARKASINDA ÖLÜMÜMDEN KİMSE SORUMLU DEĞİL NOTU

Oğlunun ölüm haberini alıp olay yerine gelen Abdullah Mantar, büyük üzüntü yaşarken, Muammer Mantar’ın intihar ettiği yerin yakınlarında sevdiği kızın fotoğrafının arkasına yazdığı “Ölümümden kimse sorumlu değil, herkese hakkımı helal ediyorum. Ben Mecnun değilim ki, dağları delip sana gelsem” notu bulundu.