Derince İlçesi'nde 25 yıldır kuaför salonunu işleten Rasim Uyan, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kuaför salonuna gelen erkek müşterilerini, eşlerine şiddet uygulamayacaklarına dair imza aldıktan sonra ücretsiz saç ve sakal traşı yaptı. Kadınların da saçlarına ücretsiz fön çekti.

İlçede bugüne kadar birçok ilginç kampanyalara imza atan Rasim Uyan, "Kadınların ölümleri ve şiddete ugramalarına dikkat çekmek amacıyla traş olan erkeklerden eşlerine şiddet uygulamaması için imza alıyorum. Ardından da ücretsiz traş ediyorum. O attıkları imzalarında arkalarında durmaları için kendileriyle konuşuyorum. Topladığım imzaları Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin göndereceğiz. Amacımız şiddetsiz bir dünyada yaşamak" dedi. 

Şiddet gören kadınların sesini duyurmak amacıyla yapılan 'Kadına karşı şiddette hayır' kampanyasına destek amacıyla buraya gelen Şule Özbek Temur ise Türkiye'de bir çok kadının şiddete maruz kaldığını belirterek, "Hiçbir konu bir kadının şiddete maruz kalmasına neden değildir. Biz de kadınların sesini duyurmak amacıyla fön çektirmeye geldik. Kadınların sonuna kadar şiddete maruz kalmasına karşıyız" diye konuştu. 

Kadına uygulanan şiddete karşı olduklarını ve destek amacıyla traş olduğunu söyleyen Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Tanıtma Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, kadınlara uygulanan şiddetin önüne geçilmesi ve seslerin duyurulması amacıyla kampanyaya destek verdiklerini söyledi.



EA(MB/AAA)