Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansa Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Yıldırım Canpolat, Organik Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, Ziraat Fakültesi öğrencileri ve çok sayıda çiftçi katıldı. Yaklaşık 18 yıldan bu yana IFOAM'da yöneticilik yapan organik tarımda uzman- yazar, Bernward Geier 'Dünyada organik tarımda hızla ilerleyen ülkelerdeki gelişmeler ve organik tarımda pazar ' konulu İngilizce bir sunum yaptı. Ünlü bilim adamı Albert Einsten'in "Siz doğayı derinlemesine inceleyin, herşeyi ve de dünyayı rahatlıkla anlayacaksınız" sözüyle başlayan Bernward Geier, anakaraların inek üzerinde gösterildiği fotoğraflı anlatımda Geiner, şöyle dedi:

"İneğin derisinde Erzurum tam şurada. Bu da organik tarıma iyi bir örnek. Dünyanın tüm manzarası zirai üretimlerden ortaya çıktığı için bu ineği gösterdim. Sizlerin dini açıdan domuzu sevmediğinizi biliyorum. Ama benim ülkemde domuz önemli bir ürün. Dar bir alanda domuzların beslendiğini görüyoruz. Böyle olunca domuzların daha fazla antibiyotiğe, veterinerin bakımına ihtiyacı olacak. Eti çok da lezzetli olmayacak. Hiç para etmeyecek. Tavukların 5'i  bir kafese bırakılmış. Bu tavukların da daha fazla antibiyotiğe, kimyasala ihtiyacı olacak. Bu yüzden onların tadı ve eti de çok lezzetli olmayacak."

Bernward Geier'in  İngilizce yaptığı sunumunu cankulağıyla dinleyen çiftçiler, özellikle domuzla ilgili anlatım sırasında birbirlerine bakarak güldü.



NÖ(KS/İD)