SANIK PROFESÖRLERİN İFADESİ


İddianamede sanık olarak yer alan profesörlerin de ifadeleri yer aldı. Sanık doktorlar Hatice Sezer Karcıer, Cengiz Çeliker, Zerrin Yiğit ve Nazmi Gültekin ifadelerinde daha önce Haberal kadar uzun süre hastanede yatan hastaları olmadığını belirttiği kaydedildi


SANIK YİĞİT: SORUMLULUK TAŞIMAK İSTEMEDİK


O dönemde İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Kardiyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı sanık Zerrin Yiğit savcılık ifadesinde, “Benim görev yaptığım 30 yıllık süre içerisinde bu kadar süre ile hastanede yatarak tedavi gören hastam olmadı. Böyle bir vakaya rastlamadım. En fazla 6 ay süre ile yatan bir hastaya şahit olmuştum. Mehmet Haberal'ın bu kadar uzun süre bu teşhisle hastanede yatmasının sebebi kendisinin cezaevine gönderilmesi halinde meydana gelebilecek bir ölüm olayında sorumluluk taşımak istemememizden kaynaklanmaktadır. Aksi takdirde, cezaevinde bulunmayan bir hastanın aynı nitelikteki bir teşhisten dolayı 20 ay süre ile hastanemizde yatması söz konusu olamaz" dediği ifade edildi.


SANIK TÜRKOĞLU: HABERAL ARİTMİ HASTASIDIR


Tanık olarak savcılıkça dinlenen doktor Cengizhan Türkoğlu'nun, Kardiyoloji Enstitüsü’nde 28,5 yıldır görev yaptığını, hastanede yatarak tedavi gören tüm aritmi hastalarının kendisinin kontrolünden de geçtiğini söylediği belirtildi. Doktorların büyük bir kısmının da bu konuda kendisine danıştıklarını ifade eden Türkoğlu'nun, “Mehmet Haberal da bir aritmi hastasıdır. 28,5 yıllık meslek hayatımda ritim bozukluğu olan bir hastanın yaklaşık 20 aylık bir süre ile hastanede yattığına şahit olmadım" ifadelerini kullandığı kaydedildi.


(BB)