Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Çanakkale'de düzenlenen 'Çanakkale Geçilmez Yürüyüşten Vazgeçilmez' etkinliği 18 Mart Stadyumu'ndaki törenle başladı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'nın eşofman ve spor ayakkabıları ile katıldığı yürüyüşte Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile birlikte çok sayıda protokol üyesi ve öğrenciler de yer aldı. Stadyumdaki törende konuşan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, araştırmalara göre Türkiye'de yüzde 70'in üzerinde hareketsiz yaşayan bir topluluk bulunduğunu, bunun neticesinde birçok sağlık probleminin yaşandığını söyledi. Toplumun, her gün yarım saat yürümeyi alışkanlık haline getirebilmesi halinde sağlık problemlerinin bir çoğundun kurtulabileceğini belirten Vali Tuna, "Bu nedenle her gün en az 30 dakika yürüyüş diyoruz. Temennimiz sağlıklı bir yaşam" dedi.

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ise bu etkinlik ile Çanakkale halkına fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Kütük, "Hepimizin bildiği gibi düzenli fiziksel aktiviteyle, obezitenin ve bir çok kronik hastalığın önüne geçilebilmektedir. Bu amaç doğrultusunda hedeflerimiz halkımızın daha fazla yürümesi, daha az asansör ve araç kullanması, günlük egzersiz alışkanlığı kazanması, günlük tüketilen gıdalarla alınan kaloriden daha fazlasını kullanmasıdır. Böylece toplumumuzun daha sağlıklı yaşaması yönünde önemli mesafeler alınarak hem bireylerin, hem de ülkemizin sağlık göstergeleri yükseltilmiş olacaktır. 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliğiyle sembolik de olsa vatandaşlarımızı harekete geçirmek için yeni bir adım daha atmış oluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, 'Çanakkale Geçilmez Yürüyüşten Vazgeçilmez' sloganıyla yapılan yürüyüşünün startını verdi. Cevat Paşa Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu mehteran takımı eşliğinde katılımcılar, Atatürk Caddesi, Balıkesir Caddesi ve Kordon Boyunu takiben valilik binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlara elma ikram edildi.



BG(AÖ/SS)