Dava konusu olay, geçen 15 Temmuz'da, Boronva'daki 57'nci Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası karşısında meydana geldi. Seyyar köfteciye giden H.K., satıcı 25 yaşındaki Onur Çetinkaya'yı boğazından tabancayla vurarak ağır yaraladı, kendisine müdahale eden kamyon şoförü 33 yaşındaki İsmail Balta'yı ise, ayağı ile yüzünden vurarak öldürdü. Daha sonra öldürdüğü İsmail Balta'ya ait kamyonla kaçmaya çalışan H.K., yaklaşık 3 kilometre sonra arkadan çarptığı yolcu otobüsünün şoförünü de tehdit etti. Bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen polis ekipleriyle çatışmaya giren H.K., karnından vurulup etkisiz hale getirildi.

Cinayet şuçundan girdiği cezaevinden kendisine yardım etmeyen ailesini cezalandırmak için firar eden H.K.'nin, bu olaydan 8 gün önce de babasıyla tartıştığı sırada rasgele ateş ettiği, bu sırada tahta tavanı delen kurşunlardan birinin üst katta uyuyan hurdacı Yüksel Tıkıroğlu'nun boynuna isabet ederek ölümüne neden olduğu ortaya çıktı.

H.K'in bu ilk cinayetin ardından polisin takibinden kurtulmak için görünüşünü değiştirerek Bruce Willis'in başrolünü oynadığı, 'Çakal' filmindeki gibi saçlarını sarıya boyattığı ortaya çıktı. H.K. hastanede tedavisi devam ederken tutuklandı, hakkında dava açıldı.

"VURDUĞUM KİŞİLERİ TANIMIYORUM"

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına, İsmail Balta'yı öldürmek, Onur Çetinkaya'yı da öldürmeye teşebbüs suçundan hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, yağma ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçlarından da 16 yıl hapis cezası istenen sanık H.K. ile İzmir Barosu tarafından görevlendirilen avukatı Ayşegül Akhan, müşteki Onur Çetinkaya ile babası Muharrem Çetinkaya katıldı. Tutuklu yargılanan H.K. ifadesinde, "Benim olayda ölen ve yaralanan kişilerle önceye dayanan bir husumetim, tanışıklığım yoktur. Ben niçin onlara ateş ettim, niye öldürdüm bilmiyorum. Arabayı niye aldım, oradan neden ayrıldım şu anda onları dahi bilmiyorum. Niye böyle bir suç işledim, izah edemiyorum. Suçta kullandığım silah ruhsatsızdır. Daha önceki olaylardan dolayı hasımlarım olması nedeniyle üzerimde taşıyordum. Bildiğim kadarıyla zabıtlarda yaralanan veya ölen kişinin elinde barut izi çıkmış. Onlar acaba olayda silah kullandı mı? Bu husus arıştırılsın. Ben olay tarihinde uyuşturucu aldığım için olayı da hatırlamıyorum" dedi.

Olayda yaralanan Onur Çetinkaya da, "Ben sanığın maktüle ait arabayı veya aracın anahtarını nasıl aldığını bilmiyorum. İlk bana ateş açtığı için oradan kaçarak su deposuna sığındım. Ben daha önceden sanığı tanımıyorum, bir husumetim yoktur. Sanık benim yanıma geldiğinde aramızda tartışmaya dayalı hiç bir konuşma olmadı. Doğrudan gelip benden dürüm istedi. Parasını da peşin verdi. Bunun haricinde hiçbir konuşma olmadı. Gerek sanığın, gerek bizim ona aşağılayıcı, tahrik edici bir sözümüz de yoktur. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

CEZAİ EHLİYETİ VAR

Mahkeme Başkanı Hakim Erhan Atlı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini söyledi. Sanık H.K., rapora bir diyeceği olmadığını söyledi. Sanığın avukatı da rapora itiraz etmedi. Cumhuriyet Savcısı Cihat Buldu, son iddiaları mahkemeye sunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti de talebi yerinde görüp, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

Adam öldürmek suçundan girdiği cezaevinden izinli olarak çıkan, ancak bir daha dönmeyerek firar eden H.K. hakkında, bu olaylardan 8 gün önce, İzmir'in Basmane Semti 1039 Sokak 61 numaradaki evde, babasıyla tartışırken rasgele ateş edip, üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu'nun ölümüne neden olmaktan da ayrı bir mahkemede dava açıldı. Bu davaya henüz başlanmadığı belirtildi.



BK(AÖ/AAA)