Özel bir firmada satış temsilcisi olarak çalışan evli bir çocuk babası İrfan Şener, burnundaki kemik eğriliği nedeniyle gittiği özel bir hastanede 23 Mart Cuma günü ameliyat oldu. Ameliyattan sonra odasına götürülen Şener, bir hemşirenin ağrı kesici iğne yapmasından hemen sonra geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Oğlunun ihmal sonucu öldüğünü iddia eden baba Teminder Şener, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İrfan Şener yapılan otopsinin ardından Erzurum'un Şenkaya
İlçesi'nde defnedildi.
BAŞHEKİM: KUSURUMUZ YOK

Ölüm olayının meydana geldiği özel hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Kömeç ise hastanenin bir kusurunun olmadığını söyledi. İrfan Şener'in daha önce hastanelerinde iki ameliyat geçirdiğini bildiren Dr. Serdar Kömeç şöyle konuştu:
"Bize ait her hangi bir kusur olduğunu düşünmüyoruz. Bunu otopsi sonucu belirleyecek. Kişi septum ameliyatı geçirdi. Bu hastanın bizde ilk ameliyatı değil. Bu üçüncü ameliyatı. Hasta bizden memnun olmasa, bir ihmal, eksiklik görse, hastaneye ait bir şüphesi olsa üçüncü ameliyatı olmazdı. 8 ay önce hemoroit, 5 ay önce sinüs ameliyatı oldu. Hepsiyle ilgili dosyalarımız, bütün tetkiklerimiz var. Her seferinde tetkiklerimizi değerlendirmişiz. Biraz sabırlı olursak sonuçta herşey belli olacak. Ameliyat iyi geçmiş. Hasta ameliyattan sonra arkadaşlarını cep telefonuyla arıyor 'ben iyiyim' diyor. Ameliyattan sonra ailesine, 'gidin yanımda durmanıza gerek yok' diyor. Babasının savcılıkta ameliyattan sonra gayet iyi olduğuna dair ifadesi var."
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan bir müfettişin görevlendirilerek, olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.



HP(KS/COŞ)