Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Nevşehir Üniversitesi'nin işbirliğinde oluşturulan 'Avrupa Birliği Otobüsü' etkinliği çerçevesinde, Nevşehir Üniversitesi öğrencileri, Kapadokya bölgesini ziyaret etti. Öğrenciler, Derinkuyu yeraltı şehri, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Ürgüp bölgesi ziyaret edilerek İngilizce ve Türkçe olarak üzerinde, 'AB Üyesi Daha Demokratik, Daha Modern Ve Daha Güçlü Türkiye', 'Avrupa Birliği Türkiye ile Daha Yükseğe', 'Türkiye, AB Yolunda, Avrupa’nın 6. Dünyanın 16. Büyük Ekonomisi', 'Avrupa Birliği Kenti Nevşehir', 'Avrupa Birliği Yolunda Kapadokya’nın Dünü, Bugünü ve Yarını' ve 'Türkiye Avrupa Birliği için Vazgeçilmezdir' yazılı broşürleri yerli ve yabancı turistlere dağıttı.

Öğrenciler, turistlerle ohbet ederek Türkiye’nin AB sürecinde ne kadar kararlı bir ülke olduğunu ve Nevşehir'in de bu sürece farklı çalışmalarla destek olacağı mesajı verdi.

Derinkuyu yeraltı şehrinde Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Ürgüp’te Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Uçhisar’da Belediye Başkanı Osman Süslü tarafından karşılanan öğrenciler, Valilik ve üniversite işbirliğinde düzenlenecek her türlü Avrupa Birliği etkinliğinde yer almak istediklerini ve yaygınlaştırma sürecine öğrenciler olarak aktif şekilde dahil olmak istediklerini belirtti.

Avrupa Birliği Otobüsü faaliyeti ile Derinkuyu ilçesini ziyaret eden öğrenciler bir aileyi evinde ziyaret ederek aileye Avrupa Birliği sürecini anlattı. Derinkuyu’da yaşayan ve çiftçilikle uğraşan aile fertleri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne en kısa sürede girmesini temenni etti.



AK(OE/SS)