Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın 7'si daha önceki belediye soruşturmalarında tutuklanan toplam 59 şüpheliyi kapsayan soruşturmasında, 18 şüphelinin yakalanması talimatı alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 31 Ocak'ta 18 adrese eş zamanlı yaptığı operasyonda 14 şüpheliyi gözaltına alırken, ruhsatsız 4 tabanca ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler sorguya alınırken, polis peşinde olduğu 4 kişi daha yakalanırken, şüpheli sayısı 18'i buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 2008'den bu yana yapılan ihalelerle ilgili müfettiş raporlarında öne sürülen ihaleye fesat karıştırma iddiaları ile Adana Demirspor adına bağış adıyla dolmuşçulardan toplanan ve 8 milyon lirayı bulan paranın akıbeti konusunda sorgulanan şüphelilerden alınan ifadeleri 1400 sayfayı buldu. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan şüphelilerden A.U., savcılık tarafından serbest bırakıldı, 17 şüpheli ise dün akşam saatlerinde nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

'Suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve tehdit' iddialarıyla suçlanan şüpheliler bugün saat 05.00'e kadar nöbetçi özel yetkili ağır ceza mahkemesinde ifade verdi. Şüphelilerden Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı K.G., Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası Müdürü B.Ş.Ö., merkez Yüreğir İlçesi CHP'li Belediye Meclis Üyesi M.Y. ile E.E., H.B., Adana Demirspor'un muhasebecisi H.S., İ.A. ve S.Z. tutuklanırken Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yeğeni C.D., Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın eniştesi Ç.İ. ile akrabası B.Ç., müteahhit B.Y., H.Y., N.Ç., F.Y., U.C.Y. ve A.H. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında Kürkçüler E Tipi Cezaevi'ne götürülürken, adliye dışında bekleyen yakınları sevgi gösterisinde bulundu. FK(BK/ )



DHA(OA/İD)



U.C.Y.: Uğur Cem Yakın

C.D. :Cengiz Dinçer

K.G.: Kenan Gündoğdu,

M.Y. :Muhammet Yalçın

H.A.Y.: Hacı Ali Yaşar

F.Y.:Fahri Yurtbilen

H.B.: Hakan Bilmez

Ş.Ö.:Şevki Özveren

T.Ö: Tamer Özcan