Rize Belediyesi’ne 15 gün öncesinden başvurarak 12.12.2012 tarihinde ve saat 12.12'de nikah için gün alan çift, 1 saat öncesinden Belediye Evlendirme Dairesi'ne geldi. Saati kontrol eden çift 12.12’de nikah salonuna girdi. Çiftin nikahını Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı kıydı. Gelin Güllü Cengizoğlu'nun nikaha katılamayan annesi Nursen ile babası polis memuru Ali Cengizoğlu da, nikahı internet üzerinden web kamera ile izledi.

Yaklaşık 5 yıl önce, üniversitede öğrenim gördüğü dönemde 12.12.2012 tarihinin gündeme geldiğini anlatan Serdar Bayraktar, "O gün kendime söz verdim, 'Bu gün evleneceğim' dedim. Sonradan tanıştığım Güllü’ye de konuyu anlattım. Birlikte karar aldık, nikah günümüzü bugün olarak belirledik" dedi. Güllü Cengizoğlu ise, "Nikahımız unutulmaz bir günde oldu" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜNDE SIRA

Bu arada Rize Belediye Evlendirme Memurluğu önünde toplanan çiftler nikah için sıra bekledi. Belediye görevlileri gün boyu 11 çiftin nikahını kıydı. Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı da günün takvimsel bir anlamı olduğunu söyledi.

12.12.12’DE EVLENEN ÇİFTLERE POLİSTEN UYARI BÜROŞÜRÜ

Rize Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri bugüne özel nikah kıydıracak çiftleri evlendirme dairesinde ziyaret etti. Polis ekipleri, çiftlere dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı hayat boyu dikkatli olmaları için çeşitli uyarılar içeren broşür dağıttı.