Söğütsen Seramik’in ligden çekilmesinin ardından 2. Lig'e davet edilmenin sevincini yaşıyor.

Kadrosu ve bütçesiyle Basketbol 2. Ligi’ne çıkmayı hak ettiklerini ancak final grubundaki şanssızlıklar nedeniyle başaramadıklarını anlatan Giresun Belediye Başkanı ve Yeşil Giresun Belediyespor Kulüp Başkanı Kerim Aksu, takımlarının hak ettiği yere geldiğini belirterek, ilk sezonlarında hedeflerinin play-off oynamak olduğunu söyledi.

Aksu, final grubunda büyük mücadele verdiklerini ve ligi 3. tamamladıklarını ifade ederek, “Bizden bir önceki sezon 3. Lig'den 5 takım 2. Lige yükseldiği için biz de lig üçüncüsü olarak bir üst lige çıkmaya kesin gözüyle bakıyorduk. Üstelik bazı takımlar da ligden çekilmişti. Daha sonra çekilme kararı alan bazı kulüpler el değiştirince bizim 2 aydır beklediğimiz 2. Lig daveti gerçekleşmedi. Ancak bir son dakika gelişmesi ile Söğütsen Seramik ligden çekilme kararı aldı ve hak ettiğimiz davet gerçekleşti. Yeşil Giresun Belediyespor artık 2. Ligde mücadelesini sürdürecektir” dedi.

Bu durumdan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Aksu, “Biz umudumuzu hiç kaybetmediğimiz için mevcut ekibimizi hiç dağıtmadık. Takımımız mücadeleye hazır. Oyuncularımızın büyük kısmı zaten 2. Lig'de oynayacak seviyede. Bir kaç oyuncu takviyesiyle takımımızı daha da güçlendireceğiz. Hedefimiz 2. Ligde kalıcı olmak değil, çok değerli halkımızın da desteği ile 1. Lig’e çıkmaktır” ifadesini kullandı.

Aksu, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan yönetim anlayışının Yeşilgiresun Belediyespor’un yönetim kurulunda olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yönetim kurulu üyelerimiz eski basketbolcular, basketbola gönül veren kişiler ve basketbolsever iş adamlarından oluşuyor. Yönetimdeki arkadaşlarımız çok profesyonel çalışmalar yaptı. Bu takıma büyük emek verdiler. Ekip olarak inandık, şehirle bütünleştik. Başta Başkan Yardımcımız Bülent Yavuz olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim. İkinci Lig'de başarılı olacağız ve Yeşilgiresun Belediyespor’un gücünü tüm Türkiye görecek. Çünkü bölgemizde bizim gibi takımlar fazla yok. İnşallah daha da başarılı günler geçireceğiz. Giresun şehri basketbola meyilli bir şehir. Bu takım, basketbolcu nesiller yetiştirmemiz için de bir örnek olacaktır.”