Balıkesirli eski maratoncu İsmail Akçay ve güreşçi Aslan Seyhanlı ile Trabzonspor'un Balıkesirli futbolcusu Olcan Adın, Süper Lig hakemleri Aytekin Durmaz, İlker Meral, Selçuk Kaya, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, şampiyon güreşçiler Yasemin Adar, Hidayet Avcı ve Halil İnce’nın katılımı ile basın toplantısı düzenleyen İlhan Aslan, “İlk startı saat 10.00'da Balıkesir verecek. TRT koşuyu naklen yayınlayacak. Etkinliğe katılanlara Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Dr. Jacques Rogge ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener imzalı sertifika verilecek. Bu etkinliğin Balıkesir'in tanıtımına da önemli katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi. Aslan şöyle devam etti:

“10 Haziran'da olimpik ruh adına tüm dünya ile birlikte olimpik bir Türkiye için koşacağız. Pazar günü siz de olimpik gün formanızı sırtınıza geçirin. İster koşun, ister yürüyün. O gün birbirimizle yarışmayacağız, dünya ile buluşacağız. Türkiye'nin de olimpiyat oyunlarını düzenleyebileceğini ve bu yolda ne derece kararlı olduğunu dünyaya göstereceğiz. Biz Balıkesir'de en fazla katılımı sağlayıp, rekor kırmak istiyoruz.”

Süper Lig hakemi Aytekin Durmaz, bu etkinliğin 205 ülkede birden yapılacağına dikkat çekerken, “Tüm Balıkesirliler olimpik gün koşu ve yürüyüşüne katılıp destek vermeli” dedi. Trabzonsporlu Olcan Adın da büyük bir engel ya da aksilik çıkmazsa 10 Haziran'daki koşu ve yürüyüşe katılacağını söyledi.