Chelsea'nin Atletico Madrid'de kiralık olarak forma giyen başarılı kalecisi Thibaut Courtouis ise görev verilmesi halinde İngiliz ekibine karşı forma giyebilecek.

Belçikalı kaleci 2011'den bu yana kiralık olarak Atletico Madrid forması giyiyor. Chelsea ve Atletico Madrid'in yarı finalde eşleşmesi halinde, Courtouis'nın bu maçlarda forma giyip giymeyeceği merak konusuydu.

Kura çekimi sonrası Fransız Canal Plus Televizyonu'na konuşan Atletico Madrid'in kurumlararası ilişkilerden sorumlu yöneticisi Clemente Villaverde, "Courtois ne olursa olsun yarı final maçlarında oynayabilir" dedi.

Chelsea Yönetim Kurulu Başkanı Ron Gourlay da Courtouis'ya yarı final maçlarında forma giymesi için izin vereceklerini doğruladı. Gourlay Atletico Madrid'in kendilerine herhangi bir ödeme yapıp yapmayacağına ise değinmedi.

Anlaşmada "tazminat" maddesi vardı

Daha önce Chelsea ve Atletico Madrid arasında yapılan anlaşmada, Courtouis'ın Chelsea'ye karşı oynaması halinde İspanyol ekibinin tazminat ödemesine yönelik bir hüküm olduğu bildirilmişti. İspanyol medyası bu ücretin maç başına üç milyon euro olduğunu yazmıştı. Ancak bugün gerek Clemente Villaverde ve gerek UEFA yetkililileri, böylesi bir durumun rekabet kurallarının ihlali anlamı

UEFA da bir açıklama yayınlayarak, Atletico Madrid ile anlaşmasını uygulaması halinde, Chelsea'nin cezalandırılacağını belirtti.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ilk maçlar Madrid'de, rövanşlar ise Londra ve Münih'de oynanacak.

Yarı final karşılaşmalarının tarihleri 22-23 ve 29-30 Nisan.

Futbolda 2013-2014 sezonununda Avrupa'nın en büyük kupasının sahibi ise 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanacak final maçının galibi olacak.

İki İspanyol takımı eşleşti

Öte yandan, UEFA Avrupa Ligi'nde de yarı fınal kuraları çekildi.

Yarı finalde iki İspanyol takımı Sevilla ve Valencia birbirleriyle eşleşti. Geçtiğimiz yılın finalisti Benfica'nın rakibi ise bu sezon kupanın final maçına ev sahipliği yapacak Juventus oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final karşılaşmaları 24 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

İtalya'nın Torino kentinde oynanacak finalin tarihi ise 14 Mayıs..