Yaptığı konuşmada Başkan Macit Özcan'dan övgüyle bahseden TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, "Sayın Başkan'ın temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, kent genelinde her branştan sportif etkinliklere verdiği destek bizleri memnun etmektedir. Spora ve sporcuya destek veren bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etmek istedik ve kendisini bizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Ayrıca Mersin'in spor kenti olmasında önemli bir mihenk taşı olacağına inandığımız 2013 Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e kazandırmada, kendisinin büyük çaba harcadığını da kimse göz ardı edemez" dedi.

TSYD Adana Şubesi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Macit Özcan, "Büyükşehir Belediyesi olarak sportif faaliyetlere çok önem vermekteyiz. Şu anda Süper Lig'de mücadele eden takımımız Mersin İdman Yurdu'na 14 yıldır maddi ve manevi destek vermekteyiz. Ayrıca 3 dönem bu kulübümüzün başkanlık görevini de yaptım. Belediyemizin yine birinci ligde mücadele eden kadın ve erkek basketbol takımlarının yanı sıra, 16 dalda amatör olarak faaliyetlerini sürdüren spor kulüplerimiz mevcut" diye konuştu.

5 yıllık bir mücadele sonucu Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e kazandırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Özcan, daha sonra şöyle konuştu:

"Bu oyunların Mersin'de yapılması için çok büyük çaba harcadık. Oyunlar için 13 ülkeyi dolaştık ve yoğun bir lobi çalışması yürüttük. Sonuçta oyunları düzenleme hakkını Mersin kazandı ve şu an Mersin'de toplam değeri 500 milyon lirayı bulan tesislerin yapımına devam ediliyor. Bu tesisler artık Mersin'in malı olacak ve kentimiz spor tesisleri açısından da dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olacaktır. Bunun altyapısını oluşturmuş olmaktan dolayı mutluyuz."