Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "Burak, teknink heyetle konuşmuş. Kibar, efendi çocuk. Trabzon’a gelmek istemediğini, yurtdışına veya başka bir takıma gitmek istediğini belirtmiş. İznini 10 Temmuz’a kadar uzattım” sözleri, golcü oyuncunun Galatasaray’a gidebileceği izlenimi oluşturmuştu.

Burak, gazetelerde bugün bu yönde çıkan haberlere Twitter hesabından yaptığı 2 açıklamayla yanıt verdi. Burak, twitter hesabında, "Her gün benim ağzından benimle alakalı bir şeyler yazılıyor. Bunların hiçbirisi benim ağzımdan çıkmadı" ve "Bugün Türkiye’de oynamak istediğim takımla alakalı konuştuğum yazılmış. Kesinlikle yalandır. Ben hiçbir takımla alakalı tek kelime konuşmadım" dedi.

REAL MADRİD VE BARCELONA TESTİ UYGULANDI

Trabzonsporlu futbolcular, bu sabahki antrenmanda laktat koşu testinden geçirildi, Omega Wave ölçümleri yapıldı.  Oyuncuların Omega Wave ölçümleri Ankara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dicle Aras tarafından yapıldı. Trabzonspor internet sitesinden de Omega Wave’le ilgili bilgi verildi. Söz konusu ölçümün Türkiye’de ilk defa Süper Lig seviyesinde Trabzonspor’a uygulandığı belirtilen açıklama şöyle:

"Bu sistem profesyonel futbolcular için geliştirilmiş özel bir yazılımdır ve başarılı futbol takımları (Barcelona, Real Madrid vb.) tarafından kullanılmaktadır. Omega ölçümleri ile üç enerji metabolizmasının (aerobik, anaerobik laktasit ve alaktasit) doluluk oranları, reaksiyon zamanı, aerobik güç ve anaerobik laktasit-alaktasit güç değerleri, tüm kalp hızı değişkenliği parametreleri ve elektrokardiyografi değerleri, merkezi sinir sistemi ve hormonel sistemin egzersize vereceği yanıtlara dair bilgiler alınmaktadır. Yine bu ölçümlerle elde edilen bir başka veri de futbolcunun ölçümden hemen sonra bir maça çıktığında yaklaşık olarak ne kadar koşabileceğidir. Tüm bu veriler ışığında antrenörler, hangi futbolcularının hangi antrenman programına ihtiyacı olduğunu ve antrenmanların yoğunluğunun ne olması gerektiğini daha objektif ölçümler aracılığıyla belirleyebilecek."


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)