İŞTAHLARINI KABARTTI

Galatasaray’ın Ankara'da Gençlerbirliği ile 3 – 3 berabere kalması Trabzonspor’un iştahını kabarttı. Ligin ilk 7 haftasında aldığı sonuçlarla eleştirilmesine rağmen zirveden uzaklaşmayan bordo mavililer, Beşiktaş’ı yenerek ligde hem deplasman galibiyetiyle tanışmayı, hem de zirveye bir adım daha yaklaşmayı hedeflemeye başladılar.

4'ÜNCÜ DEPLASMANDA 3 PUAN ARZUSU

Ligin ilk haftasında deplasmanda Karabükspor ile 1–1 berabere kalıp ardından Gaziantepspor deplasmanından 1–0’lık mağlubiyetle dönen bordo mavililer, Fenerbahçe’yle İstanbul'da 0–0 berabere kaldı. Oynadığı 3 deplasman maçında 2 beraberlik 1 mağlubiyet alırken 2 gol yiyip 1 gol atan Trabzonspor, dördüncü deplasmanı olan Beşiktaş'a karşı 3 puan hedefiyle hazırlandı.

GÜNEŞ’TE KADRO BEKLENTİSİ

Teknik direktör Şenol Güneş’in milli takım arasından önce Kasımpaşa ile oynanan Trabzonspor'un 1–0 kazandığı maçın ilk 11’inde değişliğe gidip gitmeyeceği hpenüz belli olmadı. Şenol Güneş’in Kasımpaşa maçında sahaya sürdüğü Onur, Zeki, Mustafa, Bamba, Emerson, Zokora, Sapara, Yasin, Alanzinho, Olcan ve Halil 11’inde fazla değişikliğe gitmesi beklenmediği belirtildi.

Şenol Güneş'in hafta içinde sakatlık yaşayan Alanzinho’nun yerine Soner’i oynatabileceği, Zeki Yavru ve Serkan Balcı arasındaki tercihini maç öncesi yapacağı bildirildi. Şerol Güneş’in en fazla merak edilen kararının Halil’in yerine Janko’yu sahaya sürüp sürmeyeceği olacak.

DEFANSTA KART ALARMI

Trabzonspor’da teknik heyet, kart sınırında bulunan Mustafa Yumlu ve Sol Bamba’yı uyardı. Ligde bugüne kadar gördükleri 3’er sarı kartla ceza sınırında bulunan iki defans oyuncusundan dikkatli olması istendi. Bu arada 2 oyuncuya özellikle sakatlıktan yeni çıkan Giray’ın durumu hatırlatıldı, zorlu maçlar öncesi cezalı duruma düşmemeleri uyarısı yapıldı.

BEŞİKTAŞ İLE 114'ÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor ile Beşiktaş, yarın yapacakları lig maçıyla 114'üncü kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor’un 2-0’lık galibiyetiyle başlayan 38 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 113 karşılaşmanın 46'sını Beşiktaş, 42'sini bordo – mavililer kazanırken, 25 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

LİGEDE TRABZONSPOR GOLDE BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

Beşiktaş'ın toplam 150 golüne, Trabzonspor 124 golle karşılık verdi. Beşiktaş ile ligde yapılan maçlarda ise Trabzonspor üstünlük sağladı. İki takım arasında yapılan 78 lig maçında bordo mavililer 31, Beşiktaş 29 galibiyet aldı. 18 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 106 gole, Trabzonspor 87 golle karşılık verdi.

TRABZONSPOR’UN BEŞİKTAŞ MAÇI MUHTEMEL 11’İ:

Onur – Serkan, Mustafa, Bamba, Emerson – Yasin, Zokora, Sapara, Soner, Olcan – Halil

SAKAT: Colman, Tolga

CEZALI: Yok


ÖA(TM/AÖ)