Transferde hareketli günler yaşayan Trabzonspor, Yasin Öztekin, Soner Aydoğdu, Sol Bamba ve Emre Güral’la anlaşma yaptı. Bordo mavililer, anlaştığı futbolculardan ilk resmi imzayı Bucaspor’dan aldığı genç yıldız Emre Güral’a attırdı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Emre’nin yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın katıldı.

Büyükaydın, “Kendisine geçen yıldan bu yana takip ediyorduk. Bu yıl ciddi bir çıkış yaptı. A2 milli takımda da forma giyme şansı buldu. Bucaspor’la anlaşarak 5 yıllık sözleşme imzaladık. Futbol yaşantısında daha iyi çıkışlar yapıp daha üst seviyelere gelmesini bekliyoruz. İlk transferimiz hayırlı olsun” dedi.

AMACIMIZ YERLİ SAYISINI ARTIRMAK

Büyükaydın, Soner Aydoğdu ile de pürüzlerin giderildiğini ve sorun kalmadığını ifade ederek, “Yerli oyuncu transferine ağırlık veriyoruz. Federasyonun da aldığı kararlar var. Yabancı sayısında azalma olacak. Bunu baz alarak kadromuzda daha çok yerli oyuncu bulundurmak arzusundayız. Teknik direktörümüzün de olaya bakış açısı bu yönde. Bu nedenle yerli oyuncuları transfer etme konusunda daha istekliyiz. Genç ve yetenekli yerli oyuncuları kadromuza katmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

EMRE: HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM YERDEYİM

Emre Güral ise, “Burada olmak benim için büyük bir hayaldi. Büyük bir hayalimi gerçekleştirdim. Küçüklüğümden beri hedeflerim ve hayallerim vardı. Buraya gelmekle bunlardan birine ulaştım. Kafamda büyük hedeflerim var. Trabzonspor’a gelerek bu hedeflerime daha çabuk ulaşacağıma inanıyorum. Burada olmaktan bu formayı giymekten çok gururluyum. Burada forma giymek herkese nasip olmaz. Benim için girişimde bulunan ilk kulüp Trabzonspor oldu. Nevzat Şakar’la bir görüşmem oldu, birbirimize söz verdik. Ailemle de görüştüm. Başka takımlar da istedi ama Trabzonspor’u hep kalbimde tuttum. Bana sıcak davrandılar. Burada hedeflerime ulaşacağım” diye konuştu.

Sözleşme imzalayan ve bordo mavili formayla poz veren Emre daha sonra yeni formasını giyerek antrenman sahasında da gazetecilere görüntü verdi.

YENİ HEDEF YABANCI STOPER

Trabzonspor, yabancı transferi çalışmalarını stoper mevkisinde yoğunlaştırdı. Sol Bamba’nın ardından bir yabancı stoper daha transfer etmek isteyen bordo mavililerde listenin ilk sıralarında Hollandalı Mathijsen ve Toulouse’nin Tunuslu stoperi Abdenour olduğu öğrenildi.