Yeni sezon öncesi Gençlerbirliği’nden Soner ve Yasin, Leicester City’den Bamba ve Bucaspor’dan Emre Güral’ı alarak kadrosunu takviye eden Trabzonspor, Galatasaray’a giden Burak Yılmaz’ın boşluğunu doldurmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Forvette yer alan Slovak Vittek ve Brezilyalı Henrique’nin hazırlık kampında oynanan 7 maçta da beklenen performansı sergileyememesi bordo mavililer için golcü oyuncuyu adeta ‘zorunlu ihtiyaç’ haline getirdi. Teknik direktör Şenol Güneş’in raporuyla golcü transferi için çalışmalara başlayan ve Başkan Şener’in deyimiyle, ‘meşhur bir golcü’ için girişimlerini sürdüren Trabzonspor’da, bu çabaların hala sonuç vermemesi camiayı telaşlandırdı. Trabzonspor’un talip olduğu Rondon’un Rubin Kazan’a gitmesi, Konate’nin Londra Olimpiyatları’nda gösterdiği performansla fiyatının 3’e katlanması Trabzonspor’u alternatif isimler aramaya yöneltti. Giray Bulak’ın Almanya ve Hollanda’da görüşmeler yaptığı, Kuranyi, Babel gibi isimler için nabız yoklandığı belirtildi. 13 Ağustos’ta UEFA’ya listelerin verilmesine kadar golcüsünü bulmak için yoğun çaba sarf eden yönetime, taraftarlar sosyal paylaşım sitelerinde ‘geç kaldınız’ eleştirisinde bulundu.

Golcü transferiyle birlikte sol stoper arayışını da sürdüren Trabzonspor’da, önceliğin forvette olduğu belirtilirken, Lukoviç ve Emerson için de şartların zorlandığı vurgulandı.

CAMİA İFTARDA BULUŞACAK

Trabzonspor Yönetim Kurulu, yarın akşam Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenecek iftar yemeğinde camianın önde gelen isimlerini ağırlayacak. Başkan Sadri Şener’in de katılması beklenen iftarda, teknik direktör Şenol Güneş başta olmak üzere bazı futbolcular, eski başkanlar, yöneticiler yer alacak.

SOSYAL TESİSLER KİRALANDI

Bu arada, Trabzonspor’un İstanbul Kartal’da bulunan sosyal tesisleri kiralandı. Kulüp internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kulübümüzün İstanbul Kartal’da bulunan sosyal tesisleri Atabay Petrol Ürünleri İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ne kiralandı. Sözleşmeye göre kiracı firma gerekli ödemelerin yanı sıra söz konusu tesislerle ilgili tüm tadilat ve yenileme çalışmalarını da üstlendi. Buna göre Atabay Petrol Ürünleri İnş. Ve Tic. Ltd. Şti.,sosyal tesislerimizde, Açık –Kapalı havuz, Spor Merkezi ve Restaurant gibi hizmetleri, kulübümüz standartlarına uygun bir şekilde 2023 yılı haziran ayı sonuna yürütecektir” ifadesi kullanıldı.


ÖA(TM/Aİ)