Trabzonspor Divan Başkanlığı ve Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneği üyeleri, Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi’nde bugün yapılan ortak basın açıklamasında, futbolda şike davasında yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’e sert eleştiriler yöneltti.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Aziz Yıldırım’ın “Trabzonspor’u ben büyük yaptım” sözünü eleştirirken, "Mahkemede sorgulamada yeterli cevap bulamayan Aziz Yıldırım birden bire Trabzonspor'u 'Ben büyük yaptım' demez mi. Sayın Yıldırım bir kulübün nasıl büyük olduğunu demek ki bilmiyor. Aziz bey bir şeyi karıştırdı, o da büyük olmayla büyük olmayı sahiplenmedir. Trabzonspor’un geçmişteki başarılarında ve rakiplerine attığı gollerde Aziz Yıldırım mı asist yaptı? Biraz insaf Sayın Aziz Bey. Siz büyük yapmayla büyük olmayı da birbirine karıştırdınız. Aziz Bey sizin asistinizle mi bizim Necmi golleri attı? Hüseyin onun ara paslarını mı gole çeviriyordu, yoksa Serdar Bali o golleri Aziz Yıldırım’ın pası ile mi attı? Biz o şampiyonluk kupalarını kaldırdığımızda dönemlerde Aziz Bey Düzcespor’da top mu oynuyordu, top mu topluyordu? Onu da tam bilmem. 'Ben büyük yaptım' ifadesi ona hiç yakışmadı. Kolay değildir tabi ki bir yıl hapiste yatmak. Trabzonspor kulübü 6 tane kupa almış. Tüm camianın gücüyle hakkını buraya taşımıştır. Hiç kimse bunu sahiplenemez. Kimse böyle bir şey dile getiremez. Bunu böyle ifade eden haddini aşmış olur. Kimse böylesine haddini aşma hakkını kendinde bulamaz” dedi.

“AZİZ YILDIRIM'IN DİKKATLİ KONUŞMASI GEREKİR”

Trabzonspor Profesyonel Futbolcular Derneği üyesi ve eski Trabzonsporlu futbolcu Serdar Bali de kısa bir konuşma yaparak, Aziz Yıldırım’ın konuşmaları sonrası taraftarların arasını açtığını savundu. Aziz Yıldırım’ın konuşmalarına biraz daha dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Bali, "Aziz Yıldırım ile karşılıklı futbol oynadım. Liderlik ayrı bir şeydir. Aziz Yıldırım'ın dikkatli konuşması gerekir. Her konuşmasında Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin arasını açıyor, uçurumlar meydana geliyor. Trabzonspor paranın olmadığı zaman 6 kez şampiyon olmuştur. İsterdik ki biz top oynuyorken Aziz Yıldırım Başkan olsaydı” diye konuştu.

Açıklamanın, Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi’ndeki, 2011-2012 sezonuna ait şampiyonluk kupası için hazırlanan yerde yapılması ve boş olan kaidenin ön kısmına Trabzonspor’un 1967-1968 döneminin efsane kadrosunun yer aldığı fotoğrafın konulması dikkat çekti.